Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι πόρτες… γκιλοτίνες στα αυτοκίνητα (+video)

Ελλάδα 2:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι πόρτες… γκιλοτίνες στα αυτοκίνητα (+video)

ΝΕΑ

Οι πόρτες… γκιλοτίνες στα αυτοκίνητα (+video)

ΝΕΑ

Αστυνομικός έχασε τον μισό του αντίχειρα όταν αυτός «πιάστηκε» από την πόρτα αυτοκινήτου, η οποία εφοδιαζόταν με τον μηχανισμό soft-close.

Advertisement
Advertisement

Ο μηχανισμός αυτόματου κλεισίματος των θυρών (soft-close doors) των αυτοκινήτων συνιστά ένα «έξυπνο» σύστημα που μπορεί να αποτρέψει τις ζημιές στις πόρτες, εξαιτίας του βίαιου κλεισίματός τους.

Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι καταγγελίες οι οποίες φωτογραφίζουν τον εν λόγω μηχανισμό ως υπαίτιο για την πρόκληση σοβαρών τραυματισμών.

Στη λίστα με τους «φανατικούς εχθρούς» του εν λόγω μηχανισμού προστέθηκε πρόσφατα και ο Richard Kastigar, ένας αστυνομικός από την Αριζόνα, ο οποίος έχασε τον μισό αντίχειρά του δεξιού χεριού, από την πόρτα μιας Mercedes GLE του 2020.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Car Complaints, ο τραυματισμός του Kastigar προκλήθηκε όταν αυτός βρισκόταν έξω από το πολυτελές όχημα, και με το δεξί του χέρι ακουμπούσε το εσωτερικό μέρος της μεσαίας κολώνας (B – Pillar).

Αίφνης η πόρτα έκλεισε, μ’ αποτέλεσμα να «εγκλωβιστεί» ο αντίχειράς του ανάμεσα στην κολώνα και την πόρτα, κάτι προκάλεσε την αποκοπή του πάνω μέρος του δακτύλου.  Ο Kastigar διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να «σώσουν» τον αντίχειρα.

Ο αστυνομικός κατέθεσε αγωγή ενάντια στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, διεκδικώντας μεγάλο χρηματικό ποσό για την πρόκληση σωματικής βλάβης.

Advertisement

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται, λόγω του τραυματισμού ο Kastigar θα χάσει σχεδόν 450.000 ευρώ σε μισθούς, δεδομένου ότι πλέον δεν μπορεί να εργαστεί.

Advertisement

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο μηχανισμός αυτόματου κλεισίματος των θυρών της Mercedes λειτουργει σωστά, αλλά δεν διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα ασφαλείας ή τους απαραίτητους αισθητήρες για την ανίχνευση χεριών ή δακτύλων.

Τέλος, ο ενάγων χαρακτηρίζει τον μηχανισμό ως μια «σύγχρονη γκιλοτίνα» και αποδοκιμάζει τη Mercedes για την αδυναμία της να επισημάνει στους πελάτες της τους όποιους κινδύνους.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2021, έναν χρόνο αφότου ο αστυνομικός απέκτησε τη GLE.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG GT R Roadster της Posaidon είναι ένα τέρας 893 ίππων
Mercedes AMG G-Class με V12 από τη Brabus
Mercedes AMG C63 Black Series; Ίσως ναι…