Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes AMG G-Class με V12 από τη Brabus

Ελλάδα 0:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes AMG G-Class με V12 από τη Brabus

ΝΕΑ

Mercedes AMG G-Class με V12 από τη Brabus

ΝΕΑ

Η Brabus παρουσιάζει την πιο δυνατή εκδοχή της G-Class, αντικαθιστώντας το V8 σύνολο που κανονικά θα είχε το μοντέλο της Mercedes-AMG, με ένα V12 που αποδίδει 900 ίππους!

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο πακέτο αναβάθμισης της Brabus για τη Mercedes-AMG G-Class, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα. Λέγεται «G V12 900» και όπως πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, στη θέση του V8 με την υπογραφή της AMG, έχει τοποθετηθεί ένας V12 που αποδίδει 900 ίππους. Αν και η επιλογή του V12 θεωρείται ξεπερασμένη από τη Mercedes, η Brabus δεν διστάζει να προσφέρει μια τέτοια επιλογή σε όσους θέλουν –και έχουν- να την πληρώσουν.

Advertisement
Advertisement

Το V12 σύνολο που παίρνει τη θέση του V8, υπερκυβίζεται στα 6,3 (από τα 6,0) λίτρα και αποδίδει 900 ίππους με τη συνδρομή δύο μεγαλύτερων turbo. Η εξάτμιση είναι νέα από τις πολλαπλές εξαγωγής έως τις απολήξεις και έχουν κινούμενα διαφράγματα για αλλαγές στην απόδοση ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγει ο οδηγός. Η Brabus, στην προκειμένη περίπτωση έχει διατηρήσει το 9άρι αυτόματο κιβώτιο της εργοστασιακής έκδοσης του μοντέλου της Mercedes-AMG, καθώς και την τετρακίνηση.

Advertisement

Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις του μοντέλου, περιλαμβάνεται το φαρδύ body kit με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος. Οι τροχοί του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, μπορούν να είναι έως και 24 ιντσών, με λάστιχα 355/25. Στο εσωτερικό, φυσικά τα υλικά που επενδύουν όλες τις επιφάνειες είναι κορυφαίας ποιότητας προκειμένου να έχουν οι επιβαίνοντες την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά τις μετακινήσεις τους με το «G V12 900».

Advertisement

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η διαδικασία από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, διαρκεί μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του μοντέλου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χιλιόμετρα ανά ώρα. Η νέα πρόταση της Brabus, που σύμφωνα με την ανακοίνωση του βελτιωτικού οίκου θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα, θα κοστίζει από 605.055 ευρώ.