Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το Twitter σέρνει στα δικαστήρια τον Elon Musk;

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το Twitter σέρνει στα δικαστήρια τον Elon Musk;

ΝΕΑ

Γιατί το Twitter σέρνει στα δικαστήρια τον Elon Musk;

ΝΕΑ

Aνακοινώθηκε ως η αγορά του αιώνα. Όμως για άλλη μια φορά ο Musk αποδείχτηκε απρόβλεπτος και αφερέγγυος και δεν προχώρησε στην εξαγορά του Τwitter. Και αυτό έχει συνέπειες.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της εξαγοράς του Τwitter από τον Elon Musk αποτέλεσε την επιχειρηματική είδηση της χρονιάς στην Αμερική. Όμως ο πολυπράγμων Musk έκανε τελικά πίσω, έχοντας “παγώσει” προς το παρόν κάθε διαδικασία.

Όμως οι επενδυτές του Twitter προχωρούν σε νομικές διαδικασίες εναντίον του ιδρυτή της Tesla επειδή πιστεύουν ότι οι κινήσεις του έκαναν την μετοχή της εταιρίας τους να πέσει. H αρχική πτώση έδωσε την ευκαιρία στον Musk να “ψωνίσει” φθηνότερα, ενώ πρόσφατα tweets του Musk αφήνουν υπόνοιες μεταξύ των επενδυτών ότι η εξαγορά μπορεί να μην γίνει καθόλου.

Σε αντίθεση με τους περισσότερος CEO των μεγάλων εταιριών στην Αμερική, το αφεντικό της Tesla και της SpaceΧ, μοιράζεται όλες τις σκέψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και αν αυτό πρόκειται να του δημιουργήσει προβλήματα. Κάτι που είχε γίνει παλαιότερα με την ανακοίνωση ότι είχε βρει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να κάνει την Τesla ιδιωτική.

Advertisement
Advertisement

Ερχόμενοι στο σήμερα, με έναν παρόμοιο τρόπο, ο Musk σχεδιάζει να αγοράσει το Twitter. Προς το παρόν λέγεται ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, κάτι που με βάση τις νέες αναφορές φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολο στον Musk να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται και θέλει να πουλήσει περισσότερα προσωπικά αποθέματα ή να δανειστεί με αντίτιμο της μετοχές του στην Tesla.

Όλο αυτό το περιβάλλον επηρέασε και την μετοχή της Tesla η οποία είχε μία σημαντική πτώση από τότε που ακούστηκε ότι ο Musk δεσμεύτηκε να εξαγοράσει το Twitter,

Advertisement

Οι επενδυτές του Twitter υποστηρίζουν ότι ο Musk εξασφάλισε για τον εαυτό του περίπου 156 εκατ. δολάρια, μη αποκαλύπτοντας ότι ότι αγόρασε πάνω από το 5% του Twitter. Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στις ΗΠΑ, ο CEO της Tesla θα έπρεπε να υποβάλλει τα επίσημα έγγραφα έως τις 14 Μαρτίου 2022. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι όλο αυτό θα φθάσει στα δικαστήρια και θα αποτελέσει αφορμή για να εισπράξουν αποζημιώσεις από τον Musk.

Ο Musk συνέχισε να αγοράζει κρυφά μετοχές του Τwitter, και τον Απρίλιο τελικά παραδέχτηκε ότι έχει στην κατοχή του το 9,2% της εταιρίας. Οι επενδυτές πάντως σημειώνουν ότι η ζημιά είχε ήδη γίνει στην μετοχή και την αξία της.

Advertisement

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των μετόχων του “Twitter”: «Με την καθυστέρηση της αποκάλυψης του μερίδιού που κατέχει στο Twitter, ο Musk έκανε παράνομη χειραγώγηση της αγοράς και αγόρασε μετοχές του Twitter σε τεχνητά χαμηλή τιμή».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά την υπόθεση, καθώς οι επενδυτές έχουν την υποχρέωση να αποκαλύπτουν οποιοδήποτε μερίδιο υπερβαίνει το 5% εντός 10 ημερών από την αγορά των μετοχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Elon Musk κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
Αυτά είναι τα σχέδια του Musk για Tesla, Twitter και… διάστημα!
Οριστικό: O Elon Musk πήρε το Twitter!

Advertisement