Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οριστικό: O Elon Musk πήρε το Twitter!

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό: O Elon Musk πήρε το Twitter!

ΝΕΑ

Οριστικό: O Elon Musk πήρε το Twitter!

ΝΕΑ

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανεστάλει, οπότε ο ιδιοκτήτης της Tesla θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter

Advertisement
Advertisement

Την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μάϊου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία για την πώληση του Twitter στον Elon Musk. Ο σχεδόν τρισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla και όχι μόνο είχε καταθέσει πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου, μια πρόταση ύψους 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Την οποία ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να χρησιμοποιεί και ήδη είναι μέτοχος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Wall Street Journal το deal έκλεισε στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, κάτι που σημαίνει πως το συνολικό τίμημα θα ανέλθει τελικά σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρον είναι πως οι μέχρι τώρα ιδιοκτήτες του Twitter είχαν στην ουσία απορρίψει την προσφορά του Musk και μάλιστα θα λάμβαναν μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν την αύξηση του ποσοστού του στην εταιρεία.

Ο ισχυρός άντρας της Tesla όμως δήλωσε πως έχει συνολικά διαθέσιμα μέχρι και 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η χρηματιστηριακή αγορά κατέρρευσε, το Twitter άλλαξε στάση και προχώρησε σε διαπραγματεύσεις που είχαν ευτυχή για τον Elon Musk κατάληξη.

Ο οποίος φυσικά και δεν έχασε την ευκαιρία να καταδείξει, με ανάρτησή του στο… Twitter, πως τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους: «Ελπίζω ότι ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Advertisement

Στις 17.45 (ώρα Ελλάδας) πάντως η μετοχή του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κυμαινόταν στα 50,36 δολάρια, με άνοδο +2,92%. Στην αρχή της συνεδρίασης έφτασε και στο +4%, ενώ προσυνεδριακά έφτασε και στο +5%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Elon Musk: Πόσα δίνει για να “σώσει” το Twitter του
Απίστευτα κέρδη για την Tesla, τρίβει τα χέρια του ο Elon Musk!
Πως η Tesla βγάζει από τη μύγα… ξύγκι