Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιούς δεν αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιούς δεν αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Σε ποιούς δεν αρέσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Στην Ευρώπη, έχει αρχίσει να επικρατεί μια φρενίτιδα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο και στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στοχεύουν στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τόσο για αυξήσουν τις πωλήσεις τους όσο και τα κέρδη τους.

Όμως, η μεγάλη αποδοχή που σημειώνεται στην Ευρώπη για τα νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας δεν είναι ανάλογη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Αυτό προκύπτει από σχετική δημοσκόπηση που παρήγγειλε και δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε αυτήν αναφέρεται ότι μόνο το 34% των Αμερικανών θα σκεφτόντουσαν να επιλέξουν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα ως το επόμενο καινούργιο αυτοκίνητό τους.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, μόνο το 35% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησαν ότι θα ήθελαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα είναι σε θέση παρέχει αυτονομία τουλάχιστον 500 μίλια (δηλαδή, τουλάχιστον 800 χλμ.), μια απόσταση που είναι απολύτως ικανοποιητική.

Το 31% των ερωτηθέντων απέκλεισαν κατηγορηματικά την απόκτηση ενός καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού νέου μοντέλου.

Advertisement

Η δημοσκόπηση κατέγραψε και καταχώρησε τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν σε αυτή και βάσει της πολιτικής τοποθέτησής τους. Έτσι, όσοι δήλωσαν ότι ανήκουν στο Δημοκρατικό κόμμα απάντησαν ότι θα αγόραζαν ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ποσοστό 50%.

Αυτοί που δήλωσαν ότι ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα απάντησαν θετικά στην απόκτηση ενός καινούργιου ηλεκτρικού μοντέλου σε ποσοστό 26%. Τέλος, όσοι δήλωσαν Ανεξάρτητοι απάντησαν θετικά σε ποσοστό 27%.

Advertisement

Σύμφωνα με το Reuters, πέρυσι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στις ΗΠΑ ήταν το 5,6% των συνολικών ετήσιων. Συγκριτικά, το 2022 οι πωλήσεις των καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στην Ευρώπη έφτασαν το 12,1% επί των συνολικών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και τα υδροπλάνα γίνονται ηλεκτρικά!
Επενδύσεις-μαμούθ ετοιμάζει η VW!
Γιατί έπεσαν οι πωλήσεις EV και PHEV στη Γερμανία;