Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί πρέπει πάντα να έχουμε υγρό για τους καθαριστήρες;

Ελλάδα 15:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί πρέπει πάντα να έχουμε υγρό για τους καθαριστήρες;

ΝΕΑ

Γιατί πρέπει πάντα να έχουμε υγρό για τους καθαριστήρες;

ΝΕΑ

Τους χειμερινούς μήνες, εκτός από τους ρύπους στο παρμπρίζ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Advertisement
Advertisement

Το υγρό υαλοκαθαριστήρων είναι βασικό στοιχείο για την καταπολέμηση όλων των τύπων ρύπων, πάνω στο παρμπρίζ, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ορατότητα.

Με απλούστερα λόγια, δεν πρέπει ποτέ να αμελούμε την ανανέωσή του, γιατί είναι θέμα που συνδέεται άμεσα με την οδική ασφάλεια.

Ο τύπος υγρού υαλοκαθαριστήρων που θα χρησιμοποιήσουμε έχει σημασία, εφόσον υπάρχουν άλλα προϊόντα ενδεδειγμένα για τη χειμερινή περίοδο και άλλα για το καλοκαίρι.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη, υπάρχουν και ειδικά υγρά υαλοκαθαριστήρων τα οποία μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Κάποια από αυτά είναι συμπυκνωμένα και θα πρέπει να τα αραιώσουμε με αποταγμένο νερό και κάποια, ανάλογα με τον κατασκευαστή, είναι ήδη έτοιμα για χρήση. Για τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας, τα υγρά καθαρισμού παντός καιρού, ίσως να είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Σε περιοχές, όμως με χαμηλότερες θερμοκρασίες, η καλύτερη επιλογή είναι η… παραδοσιακή. Το χειμερινό υγρό ή το De-icer περιέχει ποσοστό αλκοόλης το οποίο μειώνει το σημείο πήξης, το οποίο αποτρέπει την υγρή κρυστάλλωση παρέχοντας τέλειο καθαρισμό στο παρμπρίζ ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρακάρισμα στο πλοίο: Τι κάνω;
Επιλέγοντας μεταχειρισμένο – Τι πρέπει να προσέξω
Καύσωνας και αυτοκίνητο: Τι πρέπει να κάνουμε;