Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ο κόσμος μισεί τους οδηγούς των Tesla;

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί ο κόσμος μισεί τους οδηγούς των Tesla;

ΝΕΑ

Γιατί ο κόσμος μισεί τους οδηγούς των Tesla;

ΝΕΑ

Όσοι οδηγούν Tesla βρίσκονται συχνά στην δυσάρεστη θέση να αποτελούν το επίκεντρο ενός καυγά στους δρόμους. Και για λόγους που δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των οδηγών ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγούν; Και υπάρχουν μάρκες οι οποίες “προκαλούν” περισσότερο για καυγάδες στους δρόμους. Οι οδηγοί των Tesla πάντως έχουν αρχίσει να παραπονούνται ότι όλοι τα έχουν βάλει εναντίον τους.

To φαινόμενο φαίνεται ότι αποκτά διαστάσεις τον τελευταίο καιρό, καθώς οι ιδιοκτήτες των Tesla αναφέρουν όλο και περισσότερες περιπτώσεις όπου υφίστανται εκδηλώσεις μίσους στους δρόμους.

Και όπως υποστηρίζουν ότι όλη αυτή η κατάσταση προέρχεται από την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του Musk αλλά και από μία γενικότερη περιφρόνηση που διαμορφώνεται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Σε έρευνες που έχουν γίνει, καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά για παρακώληση της κυκλοφορίας των Tesla η την μπλοκαρίσματος από τους σταθμούς φόρτισης.

Μία άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο έκανε φανερό ότι αν και οι ιδιοκτήτες των Tesla είναι ευχαριστημένοι με τα αυτοκίνητά τους, θα επιθυμούσαν ο Musk να είναι λιγότερο αμφιλεγόμενος και εκτεθειμένος στα Media. Κάτι που εκφράστηκε όσο περισσότερο γινόταν με την εξαγορά του Twitter.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Marc Geller, εκπρόσωπο της Electric Vehicle Association και ιδιοκτήτη της Tesla, το γεγονός ότι ο Elon Musk απαγόρευσε τον Donald Trump στο Twitter, ενώ είναι ο ίδιος αρκετά συντηρητικός στις αντιλήψεις του, άνοιξε έναν νέο κύκλο αποδοκιμασιών τόσο από τους Ρεπουμπλικάνους όσο και από τους Δημοκρατικούς.

Advertisement

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian δεν φταίει μόνο ο Musk για το φαινόμενο. Μεγάλο μέρος των προβλημάτων προκύπτουν από την δ ιαμαρτύρονται πολύ πιο έντονα αντιπάθεια που έχουν πολλοί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement

Γενικά, ο οδηγός ενός Tesla αντιμετωπίζει ιδίως στην Αμερική ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον, με τους γύρω του να διαμαρτύρονται πολύ πιο έντονα αν κάνει κάποια μικρή παράβαση ή αν δεν οδηγεί σύμφωνα με ότι ο καθένας θεωρεί σωστό.

Γεγονός είναι πάντως, ότι η εταιρία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, στο οποίο ο Musk πρέπει να προσέξει τα επόμενα βήματά του. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς και η Tesla έχει μείνει πίσω στην εξέλιξη νέων μοντέλων. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η αντιπάθεια του κοινού που όλο και διογκώνεται, τότε το πρόβλημα για την Tesla θα είναι μεγάλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:|
Όλα όσα μάθαμε για το Tesla Semi
Tesla: Η πτώση μιας αυτοκρατορίας;
Η Tesla θέλει να ανανεώσει τα γερασμένα μοντέλα της

Advertisement