Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τούρκοι, Ισραηλινοί και Σαουδάραβες σφάζονται στα πόδια του Ίλον Μασκ

Ελλάδα 3:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τούρκοι, Ισραηλινοί και Σαουδάραβες σφάζονται στα πόδια του Ίλον Μασκ

ΝΕΑ

Τούρκοι, Ισραηλινοί και Σαουδάραβες σφάζονται στα πόδια του Ίλον Μασκ

ΝΕΑ

Πολύφερνη νύφη έχει γίνει η Tesla με προέδρους διαφόρων χωρών να πέφτουν στα πόδια του Μασκ για ένα εργοστάσιο στις χώρες τους.

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε πρόσκληση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Ίλον Μασκ, να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

Ενώ η έκβαση αυτής της πρότασης παραμένει αβέβαιη, η Τουρκία είναι πρόθυμη να ανταγωνιστεί για την προσοχή της Tesla έναντι άλλων εθνών που ανταγωνίζονται για την ευκαιρία να φιλοξενήσουν νέα εργοστάσια της Tesla, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, συμμετείχε πρόσφατα σε συζητήσεις με τον Ίλον Μασκ στο Τουρκικό Σπίτι κοντά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Advertisement
Advertisement

Η συνάντηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Εκτός από το αίτημα του Ερντογάν για ένα εργοστάσιο της Tesla, οι λεπτομέρειες της συνομιλίας τους δεν έχουν γίνει γνωστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla, ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, διαθέτει ήδη έξι εργοστάσια παραγωγής παγκοσμίως και έχει ήδη δεσμευτεί να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιό της στη βόρεια μεξικανική πολιτεία Νουέβο Λεόν.

Ο Ίλον Μασκ είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η τοποθεσία για το επόμενο εργοστάσιο θα επιλεγεί μέχρι το τέλος του έτους, με την Ινδία να είναι ένας ισχυρός υποψήφιος.

Advertisement

Αρχικά, η Tesla είχε προγραμματίσει να εξάγει τα ηλεκτρικά της οχήματα στην Ινδία. Ωστόσο, όταν οι τοπικές αρχές απέρριψαν το αίτημα της εταιρείας για απαλλαγή από τους εισαγωγικούς δασμούς, η Tesla ξεκίνησε συζητήσεις για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων εντός της Ινδίας.

Η εγκατάσταση αυτή θα μπορούσε να είναι αφιερωμένη στην παραγωγή του πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού οχήματος της Tesla των 25.000 δολαρίων.

Advertisement

Εκτός από την Τουρκία και την Ινδία, και το Ισραήλ έχει μπει για τα καλά στον ανταγωνισμό για εργοστάσιο της Tesla. O Μασκ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Fremont της Καλιφόρνια.

Οι δύο τους συζήτησαν για την τεχνητή νοημοσύνη, το Twitter, τις κοινωνικές αναταραχές στο Ισραήλ και τα μέτρα που απαιτούνται σε έναν κόσμο όπου τα ρομπότ θα μπορούσαν να καταλάβουν την εξουσία και οι βαθιές απομιμήσεις να μπερδεύουν τους ανυποψίαστους ανθρώπους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας EV και μια βόλτα με το πολυδιαφημισμένο Cybertruck.

Advertisement

Παράλληλα, ένα δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης που ήρθε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Ερντογάν ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και η Tesla άρχισαν να συζητούν το ενδεχόμενο κατασκευής ενός εργοστασίου Gigafactory στην αραβική χώρα. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε στο Twitter  ότι αυτό ήταν αναληθές.

Ο Νετανιάχου δεν ζήτησε ανοιχτά από τον Μασκ να εξετάσει το Ισραήλ ως πιθανή τοποθεσία για το επόμενο εργοστάσιο παραγωγής της Tesla, αλλά ταξίδεψαν μαζί σε ένα Cybertruck που δεν έδειχνε ατέλειες.

Φαίνεται ότι πρόκειται για μια πολύ απασχολημένη περίοδο για τον Μασκ και την Tesla. Παρόλο που τα υπάρχοντα εργοστάσια της μάρκας δεν λειτουργούν στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους, η μάρκα μπορεί να χρειαστεί ένα επιπλέον εργοστάσιο, επειδή η κατασκευή του Semi, του Cybertruck, του ρομπότ Optimus και του επερχόμενου διθέσιου ρομποταξί θα καταλάμβανε πολύ χώρο στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πέφτουν οι μπαταρίες με τη γρήγορη φόρτιση;
Καινούργιο Tesla Model Y κάτω από 20.000 ευρω
Αν θέλεις τιμόνι yoke στο Tesla σου θα πρέπει να πληρώσεις