Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

Γιατί η επιτυχία της Tesla δεν οφείλεται στον Musk;

  • newsautoteam

Ο ισχυρός άνδρας της Ford, Bill Ford Jr., υποστηρίζει ότι για την τεράστια επιτυχία της Tesla και των αυτοκινήτων της ο βασικός υπεύθυνος δεν είναι ο πολύς Elon Musk.

Όλοι μιλούν πλέον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αναπόφευκτη την αναφορά στην Tesla η οποία, μέσα σε ελάχιστα χρόνια, κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και μαζί έφερε στο προσκήνιο τον χαρισματικό ιδιοκτήτη της, τον Elon Musk, o οποίος είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ενώ και η Tesla έχει ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση όλες τις παραδοσιακές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ.

Όμως ο Bill Ford Jr. πιστεύει ότι όλα αυτά δεν οφείλονται στην προσωπικότητα και τις ιδέες του Musk. Σε συνέντευξη που έδωσε είπε ότι γνώριζε τον Elon Musk από την εποχή που CEO της εταιρίας ήταν ο Mark Eberhand.

Την εποχή εκείνη, στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η Tesla κατασκεύαζε ένα αυτοκίνητο σε συνεργασία με την Lotus το οποίο, σύμφωνα με τον Bill Ford Jr. ήταν πολύ πρόχειρο σε κατασκευή, όμως ήταν πραγματικά απίστευτο στην οδήγηση.

Η Tesla τράβηξε το ενδιαφέρον του, όμως οι άλλοι μέσα στο ΔΣ της Ford δεν ήταν έτοιμοι να συμμεριστούν την άποψή του. Από εκεί και πέρα η Tesla είχε όλο το “γήπεδο” ελεύθερο μπροστά τους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς οι μεγάλες παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες “είχαν τα μάτια κλειστά” όπως λέει.

Η αλαζονεία των αμερικάνικων εταιριών άφησαν την Tesla να κάνει παιχνίδι μόνη της χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό. Η ίδια αλαζονεία υπήρξε και από την πλευρά των Ευρωπαίων και των Ιαπώνων.

Οι τέσσερις μεγάλες βιομηχανίες του κόσμου, Toyota, VW, GM και Ford εστίασαν την έρευνά τους σε λάθος κατεύθυνση, υποστηρίζει ο Bill Ford Jr. Και αυτό φαίνεται σήμερα από το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα για την Tesla και πως για τους υπόλοιπους που βρίσκονται αργά στην αρχή του ηλεκτρικού τους ταξιδιού.

Μετά από όλα αυτά, ο Bill Ford Jr. υποστηρίζει ότι η εξέλιξη της Tesla δεν οφείλεται στην καθοδήγηση του Musk αλλά στην απουσία των παραδοσιακών κατασκευαστών από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για σχεδόν μία δεκαετία.

Τα πράγματα ίσως αλλάξουν σύντομα, καθώς οι Ευρωπαίοι φαίνεται να ξυπνούν και ο ανταγωνισμός φέρνει σε δύσκολη θέση την Tesla. Ίσως όχι άμεσα, αλλά μετά από τα μέσα της δεκαετίας, τα πράγματα θα αλλάξουν. Αλλά ποιος ξέρει τι “λαγό” θα βγάλει από το καπέλο του ο Εlon Musk όταν αρχίσει να στριμώχνεται και ποιες είναι οι σκέψεις του για την επόμενη ημέρα της Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φόρτισε το Tesla του και πλήρωσε 550.000 ευρώ
Πως η Ford μπλόκαρε το SEXY της Tesla;
Ακόμα ένα Tesla που παραδόθηκε χωρίς τακάκια

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ