Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα “κοπεί” η Datsun στα πλαίσια περικοπών της Nissan;

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα “κοπεί” η Datsun στα πλαίσια περικοπών της Nissan;

ΝΕΑ

Θα “κοπεί” η Datsun στα πλαίσια περικοπών της Nissan;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Reuters, το entry level εμπορικό σήμα της Nissan, η γνωστή μας από το παρελθόν Datsun, δεν μπορεί να προχωρήσει σε πωλήσεις νέων οχημάτων σε χώρες όπως η Ινδονησία, λόγω κάποιων δυσλειτουργιών του δικτύου της. Αυτό προκαλεί άραγε σοβαρά ερωτηματικά σε σχέση με το μέλλον της;

Advertisement
Advertisement

 

Ο φημολογούμενος θάνατος της Datsun αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας σε ολόκληρη την εταιρεία, η οποία αποκαλείται εσωτερικά το “σχέδιο αποκατάστασης της απόδοσης”. Το Reuters αναφέρει ότι η Nissan θα μειώσει την παραγωγή σε διάφορα εργοστάσια εκτός της Κίνας, θα μειώσει το στόλο των μοντέλων της εξαλείφοντας τις λιγότερο επιτυχημένες εκδόσεις οι οποίες δεν τράβηξαν εμπορικά. Τα ανανεωμένα Nissan Titan και Titan XD για το 2020, για παράδειγμα, δεν θα προσφέρει πλέον το μονοκάμπινο αμάξωμα ή τον κινητήρα ντίζελ του σημερινού φορτηγού.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, το όνομα Datsun διαδόθηκε παντού γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη απήχηση τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, σταδιακά έδωσε τη θέση του στο σήμα της Nissan. Το 2013 όμως, η Nissan ξεκίνησε εκ νέου την επωνυμία Datsun ως εναλλακτική λύση στα χαμηλών τιμών προϊόντα της σε αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Ρωσία και η Νότια Αφρική. Σήμερα, η γκάμα της Datsun υιοθετεί προσιτά οχήματα σε κάθε κατηγορία. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Nissan κάποιο σχόλιο σχετικά με τις αναφορές για κατάργηση της Datsun. Ανεξάρτητα από το μέλλον της τελευταίας, είναι σαφές ότι απαιτείται δραστική αλλαγή στη Nissan αν σκοπεύει να βελτιώσει την κερδοφορία της το προσεχές διάστημα.

Advertisement
Advertisement