Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η χειροκίνητη BMW M2, είναι πιο ακριβή;

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η χειροκίνητη BMW M2, είναι πιο ακριβή;

ΝΕΑ

Γιατί η χειροκίνητη BMW M2, είναι πιο ακριβή;

ΝΕΑ

Παραδοσιακά οι εκδόσεις με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, ήταν πιο ακριβές, σε σχέση με τις χειροκίνητες. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά BMW M2 διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι είναι μια επιλογή που κοστίζει 500 ευρώ περισσότερα, σε σχέση με την αυτόματη έκδοση, στη Γερμανία. Αυτό είναι μάλλον ασυνήθιστο, καθώς τα αυτόματα κιβώτια ήταν παραδοσιακά πιο ακριβά, σε σχέση με τα χειροκίνητα.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης, ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M, Frank van Meel, αποκάλυψε τον κύριο λόγο για τον οποίο το χειροκίνητο κοστίζει περισσότερο, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η συντριπτική πλειονότητα των μοντέλων της μάρκας πωλείται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και λίγα, όπως το M2, προσφέρουν ακόμη τον παραδοσιακό τρόπο αλλαγής σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

«Για εμάς, είναι μια μεγάλη προσπάθεια», είπε ο van Meel. «Το manual είναι πιο αργό και έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μερικές φορές έχει επίσης χαμηλότερη τελική ταχύτητα, επομένως, από μηχανικής σκοπιάς, δεν είχε πια κανένα νόημα».

Ο van Meel αναφέρθηκε στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ως «χαρακτηριστικό κληρονομιάς της μάρκας», προσθέτοντας ότι προσφέρεται μόνο επειδή το ζήτησαν ορισμένοι πελάτες.

«Είχαμε πολλούς πελάτες που είπαν, καλά, θέλω να οδηγήσω το θηρίο και θέλω να δείξω ότι μπορώ να το κάνω και χρειάζομαι ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων», περιέγραψε.

Advertisement

Πάντως, ο ισχυρός άνδρας της BMW M, παραδέχθηκε ότι έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για την οριστική αλλαγή σελίδας: «Δεν είναι μόνο απόφαση της BMW, είναι και απόφαση των προμηθευτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θυμηθείτε το όνομα: Aurobay
Η Γερμανία γίνεται θύμα της υπεροψίας της
Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη Mercedes G-Class;

Advertisement