Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χαμός στη Σκανδιναβία με την Tesla!

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χαμός στη Σκανδιναβία με την Tesla!

ΝΕΑ

Χαμός στη Σκανδιναβία με την Tesla!

ΝΕΑ

Αντιμέτωπη με εργατικά συνδικάτα, αλλά και με δικαστήρια, βρίσκεται η εταιρεία του Ίλον Μασκ.

Advertisement
Advertisement

Σουηδικό δικαστήριο απέσυρε την προσωρινή διαταγή που επέτρεπε στην Tesla να παραλαμβάνει πινακίδες για τα οχήματά της, ενώ στη Νορβηγία προετοιμάζονται κατά της εταιρείας.

Η Tesla έχει δεσμευτεί με το σουηδικό σωματείο IF Metall, από τον Οκτώβριο, όταν οι μηχανικοί που εκπροσωπούνται από αυτό, προχώρησαν σε απεργία.

Διαμαρτυρήθηκαν ότι η άρνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να υπογράψει συλλογική σύμβαση με τους εργαζομένους της ήταν αντίθετη με τις επιχειρηματικές πρακτικές στη χώρα και ότι το αίσθημα αυτό συμμερίζεται και άλλα συνδικάτα στη Σουηδία, τα οποία ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους μηχανικούς κατά της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Τον Νοέμβριο, Σουηδοί λιμενεργάτες σταμάτησαν να χειρίζονται οχήματα που αποστέλλονταν στη χώρα από την αυτοκινητοβιομηχανία και την περασμένη εβδομάδα ενώθηκαν μαζί τους μέλη του συνδικάτου λιμενικών εργαζομένων της Δανίας. Τώρα, το FriFagbeveglese αναφέρει ότι και τα μέλη του νορβηγικού συνδικάτου ακολουθούν το παράδειγμά τους, λέγοντας ότι δεν θα χειριστούν μοντέλα Tesla που προορίζονται για τη Σουηδία, από αλληλεγγύη με τους συνδικαλισμένους εργάτες στη γειτονική τους χώρα.

Η οργάνωση είπε ότι οι ενέργειές της θα τεθούν σε ισχύ στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποκαλυφθούν τα μέτρα που θα εφαρμόσει. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οποιοδήποτε Tesla με προορισμό τη Νορβηγία -ένα από τα πιο «πεινασμένα» για ηλεκτροκίνητα κράτη της Ευρώπης- θα εξακολουθήσει να επιτρέπεται να εισέρχεται στη χώρα.

Με τους Φινλανδούς εργάτες να εξετάζουν επίσης παρόμοια δράση, τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργάτες σε όλους τους γείτονες της Σουηδίας και σε ολόκληρη τη Σκανδιναβία ενδέχεται σύντομα να βρίσκονται στο πλευρό των μηχανικών, καθιστώντας δύσκολη την… παράκαμψη των τοπικών μποϊκοτάζ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla πάει Τουρκία!
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
Ιδού ο Ελληνας μηχανικός που έβαλε «βόμβα» στην Tesla