Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε την απίστευτη καραμπόλα μόνο με Tesla! (+video)

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε την απίστευτη καραμπόλα μόνο με Tesla! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε την απίστευτη καραμπόλα μόνο με Tesla! (+video)

ΝΕΑ

Η τεράστια καραμπόλα με δεκάδες Tesla μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μήπως όμως είναι η πραγματικότητα που μας περιμένει;

Advertisement
Advertisement

Καθώς η τεχνολογία και η ψηφιακή δικτύωση γίνεται όλο και περισσότερο μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων, έρχονται στην επιφάνεια κρίσιμα ερωτήματα για το ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον της ανθρωπότητας αν κάποια ομάδα αποφάσιζε να «χακάρει» το λογισμικό της καθημερινότητάς μας.

Αυτή την δυστοπική πραγματικότητα, όπου ένα σύνολο από χάκερς υποκινούμενοι από άγνωστα συμφέροντα ή μία εχθρική χώρα αποφασίζουν να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και να οδηγήσουν σε πολέμους και αυτοκαταστροφή πραγματεύεται η νέα ταινία που βγήκε στο Netflix, το «Άσε τον Κόσμο Πίσω».

Στην ταινία που ήδη κάνει θραύση στην χώρα μας (είναι Νο. 1 στα trends), το σενάριο θέλει τις ΗΠΑ να δέχονται μία κυβερνεοπίθεση από μία άγνωστη δύναμη, ίσως κάποια εχθρική χώρα (αναφέρονται μεταξύ αυτών το Ιράν ή η Κίνα).

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα αρχίζει σιγά-σιγά η κατάρρευση των πάντων, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο και τους ανθρώπους να μην γνωρίζουν πως να αντιμετωπίσουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση όπου όλα όσα έχουμε δεδομένα καταρρέουν μέσα σε λίγες ημέρες.

Μεταξύ των σκηνών που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι μία τεράστια καραμπόλα από Tesla στον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με το σενάριο, τα Tesla οδηγούνται σαν υπνωτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, καθώς οι χάκερς έχουν καταφέρει να επέμβουν στο λογισμικό τους, και το σύστημα Autopilot δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά.

Advertisement

Η εντυπωσιακή σκηνή μπορεί να φαντάζει τραβηγμένη σε όσους γνωρίζουν δυο-τρία πράγματα παραπάνω (για παράδειγμα υπάρχει η δικλείδα να βγαίνει Off αν δεν έχει σήμα GPS).

Όμως από την άλλη αποτελεί και ένα σημείο προβληματισμού για το πόσο η παράδοση των αυτοκινήτων στον ψηφιακό κόσμο μπορεί να τα κάνει να ελέγχονται από συστήματα τα οποία είναι έξω και μακριά από την βούληση του οδηγού.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, η ταινία δείχνει με αρκετά καλογυρισμένο τρόπο, ότι ο ψηφιακός μας κόσμος μπορεί να έχει βελτιώσει την καθημερινότητά μας και να μας έχει ανοίξει ασύλληπτες για λίγα χρόνια πριν δυνατότητες.

Όμως δεν παύει να είναι ευάλωτος και έτοιμος να καταρρεύσει σε μία καλά οργανωμένη επίθεση από ομάδες ή κρατικές οντότητες. Το πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι το σενάριο και η πλοκή της ταινίας, ας το αποφασίσει ο καθένας μόνος του.

Όσο για τα Tesla, όποια διαφήμιση, ακόμα και η αρνητική, είναι ευπρόσδεκτη, όπως θα έλεγε και ο ιδρυτής της…

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα αγοράζατε Tesla Cybertruck στο… παιδί σας;
Πόσο έχουν τα Tesla στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;
Θα δούμε ή όχι το αγροτικό Tesla να φορτίζει στην Ελλάδα;