Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για ποιον λόγο συνεργάζονται Volkswagen και Shell;

Ελλάδα 2:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για ποιον λόγο συνεργάζονται Volkswagen και Shell;

ΝΕΑ

Για ποιον λόγο συνεργάζονται Volkswagen και Shell;

ΝΕΑ

Υπό άλλες συνθήκες η σύμπραξη της Volkswagen με τη Shell δεν θα αποτελούσε είδηση.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, η Volkswagen έχει στην γκάμα της έναν ικανό αριθμό αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων. Αναφορικά με τη Shell, έχει πάψει να είναι μόνο μια εταιρεία πετρελαιοειδών και έχει μετεξελιχθεί και σε έναν πάροχο ενέργειας, με την ευρύτερη έννοια.

Οι δύο εταιρείες συνδύασαν αυτά τα στοιχεία τους με σκοπό να δημιουργήσουν δημόσιους ταχυφορτιστές σε περιοχές όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και το αντίστοιχο δίκτυο.

Έτσι, με τη συνδρομή του ενεργειακού ομίλου Elli, ο οποίος είναι θυγατρική του Ομίλου Volkswagen, κατασκεύασαν τον ταχυφορτιστή που ονομάστηκε «Flexpole» ώστε να τοποθετείται σε περιοχές που δεν πληρούν ακόμα τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος εγκαταστάθηκε πιλοτικά στην πόλη Göttingen (κεντρική Γερμανία). Διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες και μπορεί να τοποθετηθεί σε όποιο μέρος επιλεγεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Επιτρέπει τη σύνδεσή του σε δίκτυο χαμηλής τάσης, αλλά εξακολουθεί να παρέχει ισχύ φόρτισης έως 150 kW.

Αυτό, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει την αντίστοιχη δυνατότητα να μπορεί σε δέκα λεπτά της ώρας να φορτίσει τις μπαταρίες με ποσότητα ενέργειας η οποία επιτρέπει στον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του για 160 χλμ., όπως ανακοινώθηκε.

Advertisement

Ο Σίμον Λέφλερ (Simon Löffler), Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Ομίλου Elli τόνισε ότι η εγκατάσταση του νέου ταχυφορτιστή είναι εύκολη και ότι δεν απαιτούνται μεγάλης έκτασης τροποποιήσεις στο μέρος αλλά και στο υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς δεν χρειάζονται μετασχηματιστές που κοστίζουν ακριβά αλλά και χρονοβόρες εργασίες τροποποίησης του μέρους που θα εγκατασταθούν.

Ό Λέφλερ είπε σχετικά: «Είμαστε χαρούμενοι που βρήκαμε έναν ισχυρό συνεργάτη στη Shell, ο οποίος, όπως εμείς, θέλει να επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Advertisement

Με τους νέους φορτιστές «Flexpole», τα στελέχη της Volkswagen και της Shell ελπίζουν να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου να επεκτείνουν το δίκτυο ταχυφορτιστών στη Γερμανία ο οποίος είναι να φτάσει το ένα εκατομμύριο σημεία φόρτισης μέχρι το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα κουμπιά ανήκουν στο παρελθόν για τη VW;
Δοκιμή: Volkswagen ID.5 Pro Performance
Επίσημο: Αυτό είναι το Volkswagen ID. 7 (+video)