Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για υπερβολική ταχύτητα 3 στις 10 κλήσεις τον Μάρτιο

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για υπερβολική ταχύτητα 3 στις 10 κλήσεις τον Μάρτιο

ΝΕΑ

Για υπερβολική ταχύτητα 3 στις 10 κλήσεις τον Μάρτιο

ΝΕΑ

Τον τρίτο μήνα του 2021 βεβαιώθηκαν 7.915 παραβάσεις εκ των οποίων οι 423 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Advertisement
Advertisement

Με το γκάζι στο… πάτωμα κινούνται οι οδηγοί της Αττικής τον Μάρτιο καθώς όπως αποδείχθηκε σχεδόν 3 στις 10 κλήσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν σε κίνηση με υπερβολική ταχύτητα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής βεβαιώθηκαν 7.915 παραβάσεις από τις οποίες 423 σε βαθμό πλημμελήματος.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 52 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 22 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.799 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 154 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,116 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 163 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 218 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 24 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ κάποιοι κινούνταν σε δρόμους στην Αθήνα με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 184 ή τα 172 χλμ./ώρα δημιουργώντας τις ιδανικές προϋποθέσεις για την πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος.

Η Τροχαία επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Advertisement

Επίσης τον τρίτο μήνα του 2021 μόνο στην Αττική σημειώθηκαν 376 τροχαία ατυχήματα με 431 παθόντες. Ειδικότερα καταγράφηκαν 9 θανατηφόρα με 11 νεκρούς, 12 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες και 355 ελαφρά με 408 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δίκυκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Διπλασιασμός των προστίμων για ταχύτητα
Του χρέωσαν 11 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ΙΧ που δεν είχε!
Νέος ΚΟΚ: Η Τροχαία δε θα σβήνει της κλήσεις