Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γι’ αυτό καθυστερεί η παρουσίαση του νέου Toyota GR 86

Ελλάδα 8:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γι’ αυτό καθυστερεί η παρουσίαση του νέου Toyota GR 86

ΝΕΑ

Γι’ αυτό καθυστερεί η παρουσίαση του νέου Toyota GR 86

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η Toyota καθυστερεί την παρουσίαση του νέου GR 86 επειδή δεν διαφέρει και πολύ σε αίσθηση από το «αδερφό» μοντέλο της Subaru.

Advertisement
Advertisement

Δημοσιεύματα στην Ιαπωνία «χρεώνουν» την καθυστέρηση αυτή στον Πρόεδρο της Toyota, Αkio Toyoda, που ζητάει ξεκάθαρη ταυτότητα για το νέο GR 86.

O πρόεδρος της Toyota θέλει οι οδηγοί να γνωρίζουν αμέσως ότι βρίσκονται μέσα σε GR 86 και όχι σε BRZ και για να το επιτύχει αυτό, λέγεται ότι η ομάδα των τεχνικών που ασχολούνται με την εξέλιξη του μοντέλου, εξετάζει διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο των ταχυτήτων καθώς και διαφορετικές ρυθμίσεις στη διαχείριση του κινητήρα. Μέχρι να επιτευχθούν οι επιθυμητές αλλαγές, υπολογίζεται πως θα καθυστερήσει κάποιους μήνες η παρουσίαση του μοντέλου. Αρχικά, η Toyota προόριζε για επίσημο λανσάρισμα το μοντέλο μέχρι το τέλος του έτους που διανύουμε αλλά όπως όλα δείχνουν, δεν θα το δούμε έτοιμο πριν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το Subaru BRZ παρουσιάστηκε στα τέλη του 2020 και μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το προηγούμενο μοντέλο, αφήνοντας τη διαφορά να κάνουν κάποιες «ήπιες» βελτιώσεις και αλλαγές. Σε σχέση με την πρώτη γενιά του μοντέλου, το BRZ παρουσιάζεται με πολύ πιο δυναμική καμπύλη ροπής σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση του κινητήρα, η οποία φαίνεται «τονισμένη» κατά 30 ίππους σε σχέση με το παρελθόν (230 έναντι 200). Και όλα αυτά, με δεδομένο το ότι το νέο μοντέλο θα είναι ελάχιστα πιο βαρύ από το προηγούμενο, μετά την επισταμένη προσπάθεια για διατήρηση του βάρους.

Διαβάστε ακόμα:
Στα… άκρα με το νέο Subaru BRZ (VIDEO)
H “μονόφθαλμη” Toyota Supra (VIDEO)
Toyota GR Yaris κυνηγά BMW M2 στο Nurburgring (VIDEO)