Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γερμανία: Οδηγήστε λιγότερο και πιο αργά!

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γερμανία: Οδηγήστε λιγότερο και πιο αργά!

ΝΕΑ

Γερμανία: Οδηγήστε λιγότερο και πιο αργά!

ΝΕΑ

O πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί νευρική κρίση στην Ευρώπη. Και ήδη οι Γερμανοί καλούνται να οδηγούν λιγότερο και πιο αργά για να μειωθεί η εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο!

Advertisement
Advertisement

Οι συνέπειες της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία γίνονται κάθε μέρα και πιο αισθητές στην Ευρώπη. Και καθώς ο πόλεμος φαίνεται να μην τελειώνει σύντομα, έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι ελλείψεις σε βασικά είδη.

Αίσθηση έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η έκκληση της Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσυ Φίσερ, η οποία κάλεσε τους πολίτες της χώρας να προχωρήσουν σε προμήθεια τροφίμων για δέκα ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η παράκληση του μεγαλύτερου Club αυτοκινήτων της χώρας, το οποίο καλεί τα μέλη του να οδηγούν λιγότερο και με χαμηλότερες ταχύτητες, έτσι ώστε να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Η έκκληση αυτή έγινε από την γνωστή ADAC η οποία έστειλε ανοιχτή επιστολή σε όλα τα μέλη της καλώντας τους να χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο της Ρωσίας.

Η επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα την ίδια ημέρα που η Gazprom έκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και την Βουλγαρία. Η Ευρώπη αποκαλεί την στάση της Ρωσίας “ωμό εκβιασμό” και έχει αποφασίσει να μην υποκύψει στις απαιτήσεις για πληρωμή σε ρούβλια.

Advertisement

Η ADAC πάντως ενθαρρύνει τα μέλη της στην Γερμανία να ενεργήσουν πριν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η κατάσταση, και ει δυνατόν να αποφεύγουν εντελώς την οδήγηση και να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ή ποδήλατα, ακόμα και με τα πόδια.

Πάντως ο πόλεμος στην Ουκρανία αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο επισιτιστικό πρόβλημα στις αδύναμες χώρες ιδίως στην Αφρική, καθώς λείπουν από την αγορά τεράστιες ποσότητες σιτηρών που παράγονταν στην χώρα αλλά και λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε κρίση η αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας
Πόσα αυτοκίνητα θα χάσουν οι Γερμανοί από τον πόλεμο στην Ουκρανία;
Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί διακοπές στις γραμμές παραγωγής