Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γαλλία: Στις διαφημίσεις αυτοκινήτων θα προτείνεται το… περπάτημα!

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γαλλία: Στις διαφημίσεις αυτοκινήτων θα προτείνεται το… περπάτημα!

ΝΕΑ

Γαλλία: Στις διαφημίσεις αυτοκινήτων θα προτείνεται το… περπάτημα!

ΝΕΑ

Ένας πρόσφατος νόμος στη Γαλλία, επιβάλλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να διαφημίζονται, να προβάλλουν τις… εναλλακτικές προτάσεις για τον περιορισμό των ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία θα πρέπει να αναφέρουν το ποδήλατο, το περπάτημα, τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και το car sharing.

Από τον Μάρτιο που μας έρχεται, οι διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία θα είναι λίγο διαφορετικές, καθώς η χώρα μέλος της ΕΕ, ψήφισε πρόσφατα έναν νόμο που θα απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς στις διαφημίσεις τους. Με τον τρόπο αυτό, κρίθηκε πως θα βοηθηθεί η προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης και των εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος αυτός νόμος, προτείνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιλέξουν κάποιο από τα τρία διαφημιστικά μηνύματα που εναλλακτικά προτείνουν φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς. Αυτά είναι τα «Σκεφτείτε την ομαδική χρήση αυτοκινήτου», «Για καθημερινή μετακίνηση, χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς» και το «Για μικρές διαδρομές, προτιμήστε το περπάτημα ή το ποδήλατο». Ο νόμος αφορά τις διαφημίσεις για την τηλεόραση, τα έντυπα, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, ενώ έχει ακόμη και το δικό του hashtag για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: #SeDeplacerMoinsPolluer– που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει, «Κινηθείτε και μολύνετε λιγότερο».

Ο νέος αυτός νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την πρώτη Μαρτίου και οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν θα συμμορφωθούν, θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαφημίσεις των αυτοκινήτων θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν την κατηγορία εκπομπών του οχήματος, με τις Hyundai και VW να είναι οι πρώτες εταιρείες που αποδέχονται τη νέα αυτή τάξη πραγμάτων και προχωρούν στις σχετικές αλλαγές για τις διαφημίσεις τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες διαφημίσεις προκάλεσαν σάλο και απαγορεύθηκαν; (+video)
Rivian: Αυτονομία με 480 ευρώ το μήνα
Εκτενής συνεργασία Geely και Waymo

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement