Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Εκτενής συνεργασία Geely και Waymo

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτενής συνεργασία Geely και Waymo

Mobility

Εκτενής συνεργασία Geely και Waymo

Mobility

Η Waymo σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτόνομα van σχεδιασμένα από τη Zeekr που ανήκει στη Geely και παράγει μόνο premium ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα συνεργασία σύναψε η Waymo με την Zeekr για την παραγωγή αυτόνομων van που θα χρησιμοποιηθούν σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα οχήματα σχεδιάζονται στο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της Zeekr στο Gothenburg της Σουηδίας και θα ενσωματώνουν την αυτόνομη τεχνολογία Waymo Driver. Η Waymo παρουσίασε ένα πρωτότυπο πολυμορφικό van, με μοντέρνα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και αισθητήρες ADAS στην οροφή και στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος. Η Waymo αναφέρει πως τα οχήματα είναι «σχεδιασμένα για να δίνουν προτεραιότητα στην άνεση και τις προτιμήσεις των επιβατών του Waymo One».

Advertisement
Advertisement

Το van που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι χωρίς μεσαίες κολώνες και με συρόμενες πλευρικές πόρτες, που δημιουργούν μεγάλο άνοιγμα για την επιβίβαση και την αποβίβαση, αποκαλύπτοντας μια πολύ ευρύχωρη καμπίνα. Το χαμηλό και τελείως επίπεδο πάτωμα, καθώς και ο γενναιόδωρος χώρος για τα πόδια και τα κεφάλια, κάνουν την παραμονή των πέντε επιβατών ιδιαίτερα άνετη στην καμπίνα. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους άνετα καθίσματα με ανάκλιση, καθώς και όλες οι ευκολίες για τη φόρτιση φορητών ηλεκτρικών συσκευών και τη συνδεσιμότητα. Στο ταμπλό δεν διακρίνεται τίποτα άλλο παρά μια οθόνη και ηχεία.

Να σημειώσουμε πως η Waymo προσφέρει ήδη αυτόνομες υπηρεσίες μεταφοράς στο Phoenix της Αριζόνα και στο San Francisco της Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας ειδικές εκδόσεις οχημάτων που είναι βασισμένα στα Chrysler Pacifica Hybrid και Jaguar I-Pace. Η συνεργασία θα είναι επωφελής και για τις δύο εταιρείες, καθώς τόσο η Waymo θα μπορεί να επεκτείνει τις υπηρεσίες που προσφέρει, ενώ και η Zeekr θα αποκτήσει «πρόσβαση» στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμμαχία της Renault με την Geely για νέα μοντέλα
Και άλλη μάρκα από την Geely, απέναντι στην Tesla
H Waymo προσφέρει αυτόνομες διαδρομές (+video)

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement