Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Φτιαγμένος» οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι με 100 χλμ/ώρα! (+video)

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Φτιαγμένος» οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι με 100 χλμ/ώρα! (+video)

ΝΕΑ

«Φτιαγμένος» οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι με 100 χλμ/ώρα! (+video)

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν αρχίσει να εξελίσσονται σε μάστιγα των δρόμων. Σκεφτείτε τι γίνεται αν τα οδηγούν κάποιοι χρήστες ναρκωτικών.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά πατίνια εμφανίστηκαν ως λύση για την αστική κινητικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι προσφέρουν πολλά, αν γίνεται σωστή χρήση.

Αυτό όμως που διαπιστώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις είναι μία χαοτική κατάσταση, η οποία είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Και απαιτείται ένα πιο αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο για να μην συμβαίνουν ατυχήματα.

Στην περίπτωσή μας το πράγμα πηγαίνει πολύ πιο μακριά. Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταγράφηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2022 και δόθηκε τώρα στην δημοσιότητα. Έγινε στην Καμπέρα στην Αυστραλία και δείχνει με ανάγλυφο τρόπο πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η χρήση ενός τέτοιου πατινιού.

Advertisement
Advertisement

Η αστυνομία της περιοχής εντόπισε τον 38χρονο Τζέιμς Κόουλ να οδηγεί το τροποποιημένο e-scooter με 100 χλμ./ώρα στο Majura Parkway, έναν κεντρικό δρόμο στα ανατολικά της Καμπέρα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, παρουσιάστηκε βίντεο από την κάμερα της αστυνομίας που έδειχνε την επανειλημμένη άρνηση του Κόουλ να σταματήσει σε δύο αστυνομικούς με μοτοσικλέτες.

Η αστυνομία φάνηκε να κυνηγά τον Κόουλ καθώς οδηγούσε σε ποδηλατόδρομο έξω από τον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα αρκετοί ποδηλάτες να προσπαθούν να αποφύγουν το χτύπημα.

Advertisement

Ο Κόουλ έχασε αργότερα τον έλεγχο του e-scooter μετά από ένα σπρώξιμο από έναν από τους αξιωματικούς σε μοτοσυκλέτες. Όμως δεν τα παρατάει και προσπαθεί να συνεχίσει, αν και οι αστυνομικοί πλέον έχουν καταφέρει να τον ακινητοποιήσουν.

Το θέμα είναι ότι σε τεστ που έγινε επί τόπου, ο οδηγός του πατινιού αποδείχθηκε θετικός για χρήση μεθαμφεταμίνης. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τα ελαφρά του τραύματα.

Advertisement

Στο δικαστήριο που έγινε πριν λίγες ημέρες, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Κόουλ είπε ότι ο πελάτης του αγόρασε το ηλεκτρικό πατίνι αφού έχασε την άδεια οδήγησης λόγω οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών. Είπε επίσης ότι οι ενέργειες του πελάτη του ήταν μια «γνήσια προσπάθεια να πιάσει δουλειά».

Οι δικαστές βέβαια δεν πείστηκαν και τον καταδίκασαν σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε τέτοια φαινόμενα και στην χώρα μας, αν και κάποια πρώτα φαινόμενα για “φτιαγμένα” ηλεκτρικά σκούτερ και πατίνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW CE-04 κατακτά τη Σιγκαπούρη (+video)
Άρχισαν τα «όργανα» για τα ηλεκτρικά πατίνια
Γιατί 1 στους 3 περπατάει περισσότερο ή κάνει ποδήλατο;