Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φτάνει τα τέσσερα χρόνια η αναμονή για το νέο Toyota Land Cruiser

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φτάνει τα τέσσερα χρόνια η αναμονή για το νέο Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

Φτάνει τα τέσσερα χρόνια η αναμονή για το νέο Toyota Land Cruiser

ΝΕΑ

Το τεράστιο ιαπωνικό SUV έχει γίνει περιζήτητο, αλλά η Toyota αδυνατεί να το προσφέρει άμεσα στο κοινό –  Που οφείλεται η καθυστέρηση.

Advertisement
Advertisement

Τεράστιο είναι το κύμα δημοφιλίας που γνωρίζει το νέο Toyota Land Cruiser 300, με τις παραγγελίες να αυξάνονται συνεχώς. Μάλιστα, σε μερικές χώρες είναι τόσο περιζήτητο, που ο χρόνος παράδοσης μπορεί να φτάσει έως και τα τέσσερα χρόνια.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως μέσα στις δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψή της νέας έκδοσης του δημοφιλούς πολυτελούς SUV, ο αριθμός των Ιαπώνων που έσπευσαν να… κλείσουν θέση ξεπέρασε τους 21.500.

Αυτό προκάλεσε «πονοκέφαλο» στις τάξεις της Toyota, δεδομένου ότι βάσει των σχεδίων της, η ετήσια διάθεση των Land Cruiser εντός της Ιαπωνίας δεν θα ξεπερνούσε τις 5.000 μονάδες. Μάλιστα, μέσα στο προσεχές διάστημα το πρόβλημα αναμένεται να γιγαντωθεί, μιας και αναμένεται νέο κύμα παραγγελιών.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Best Car Web, η υπερχείλιση των παραγγελιών ανάγκασε πολλές αντιπροσωπείες να ενημερώσουν τους πελάτες πως ο μέσος χρόνος παράδοσης θα κυμαίνεται μεταξύ δύο και τριών ετών. Όσοι, μάλιστα, επιλέξουν τις εκδόσεις ZX και GR Sports, που αφορούν το 90% των παραγγελιών στην Ιαπωνία, θα κληθούν να… κάνουν υπομονή για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Advertisement

Καθοριστικό ρόλο στην αδυναμία της Toyota να ισοσκελίσει την προσφορά με τη ζήτηση, διαδραματίζει η έλλειψη σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα, όπως και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» που ανάγκασε τη μάρκα να μειώσει την παραγωγή του Σεπτεμβρίου κατά 40%. Το «φρένο» στην παραγωγική δραστηριότητα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα και τα εργοστάσια που κατασκευάζουν το Land Cruiser.

Ήδη η Toyota έχει επιβεβαιώσει πως οι παραδόσεις του μοντέλου έχουν καθυστερήσει σημαντικά και στην Αυστραλία, αλλά όχι στα επίπεδα της Ιαπωνίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Cross στο Βέλγιο
Toyota: Τι έφταιξε στο ατύχημα με το αυτόνομο λεωφορείο e-Palette;
Θα θέλατε μια τέτοια Toyota Corolla AE86;