Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Τι έφταιξε στο ατύχημα με το αυτόνομο λεωφορείο e-Palette;

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Τι έφταιξε στο ατύχημα με το αυτόνομο λεωφορείο e-Palette;

ΝΕΑ

Toyota: Τι έφταιξε στο ατύχημα με το αυτόνομο λεωφορείο e-Palette;

ΝΕΑ

Μετά το ατύχημα της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε την Toyota να σταματήσει τη λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών λεωφορείων e-Palette, η φίρμα αποκατέστησε τελικά την κυκλοφορία τους.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε τελευταία πως τα ηλεκτρικά λεωφορεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά, αν και με αυξημένα πλέον μέτρα ασφαλείας.

Στις 26 Αυγούστου η Toyota είπε ότι ένα από τα αυτόνομα οχήματα e-Palette χτύπησε έναν πεζό με προβλήματα όρασης στο Athlete’s Village στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Το όχημα κινούνταν με ταχύτητα μόλις 1,6 km/h όταν χτύπησε τον αθλητή, ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο. Λίγο αργότερα εξήλθε χωρίς πρόβλημα και πήγε με τα πόδια στην κατοικία του ενώ ήταν σε θέση να αγωνιστεί εκ νέου κανονικά.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota αποκάλυψε πρόσφατα τα αποτελέσματα της έρευνας για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι τρεις παράγοντες συνέβαλαν στο ατύχημα: το όχημα, ο πεζός και οι υποδομές.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το e-Palette εντόπισε τον πεζό καθώς έστριβε σε διασταύρωση και σταμάτησε.
Ο χειριστής επιβεβαίωσε ότι οι συνθήκες ήταν ασφαλείς και το όχημα κινήθηκε ξανά στη διασταύρωση.

Ο ίδιος, ωστόσο, φαίνεται να είχε παρατηρήσει το άτομο μπροστά του και τόσο αυτός όσο και το σύστημα αυτόματης πέδησης προσπάθησαν να σταματήσουν το όχημα, αλλά δεν το έκαναν έγκαιρα, προτού δηλαδή πέσει πάνω στον πεζό.

Advertisement

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι ο πεζός είχε προβλήματα όρασης και ότι υπήρχαν μόνο δύο οδηγοί που κατεύθυναν την κυκλοφορία χωρίς να έχουν τα ανάλογα σήματα κυκλοφορίας. Η Toyota λέει ότι εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα με αποτέλεσμα να προκληθεί το μείζονος σημασίας ατύχημα με τον αθλητή των παραολυμπιακών αγώνων.

Ωστόσο, η Toyota προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο e-Palette καθώς και μερικές άλλες που αφορούν κυρίως τις υποδομές που πιστεύει ότι θα καταστήσουν το ηλεκτρικό λεωφορείο ακόμη πιο ασφαλές. Η εταιρεία θα ενδυναμώσει πρωτίστως τον ήχο προειδοποίησης προσέγγισης του οχήματος προκειμένου να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να το αντιλαμβάνονται όταν τους πλησιάζει.

Advertisement

Έχει επίσης εφαρμόσει κάποιες σημαντικές αλλαγές στα χειροκίνητα χειριστήρια επιτάχυνσης και επιβράδυνσης αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των μελών του πληρώματος.

Ταυτόχρονα, η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή επιτροπή αύξησε τον αριθμό των οδηγών στις διασταυρώσεις από τους σημερινούς έξι σε περισσότερους από 20. Αυτοί θα οργανωθούν σε δύο ομάδες, μία για να κατευθύνει οχήματα και μια άλλη για να κατευθύνει πεζούς.

Advertisement

Η Οργανωτική Επιτροπή επανέλαβε επίσης σε όλους τους πεζούς στο χωριό των αθλητών, ποιοι ακριβώς είναι οι κανόνες που διέπουν την ασφαλή κίνηση των πεζών. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Hybrid: Η πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία είναι εδώ
Με όλα τα ηλεκτρικά της η Toyota στους Ολυμπιακούς του Τόκιο
Toyota: Μείωση της παραγωγής – Ακολουθούν και άλλοι!