Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φοβού τους Κινέζους και… supercar φέροντας

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φοβού τους Κινέζους και… supercar φέροντας

ΝΕΑ

Φοβού τους Κινέζους και… supercar φέροντας

ΝΕΑ

Τίποτα δεν φαίνεται να σταματά τους Κινέζους. Ακόμα και να παρκάρουν χωρίς κόμπλεξ δίπλα σε Bugatti και Ferrari σε μεγάλες εκθέσεις.

Advertisement
Advertisement

Για όσους νομίζουν ότι οι Κινέζοι απέχουν πολύ από το να φθάσουν την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, και κάποια στιγμή να την ξεπεράσουν, το φετινό Concorso d’Eleganza είναι η απόδειξη για το αντίθετο.

Η εκδήλωση στην οποία μέχρι τώρα συμμετείχε η αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών εταιριών με ότι πιο όμορφο και γρήγορο έχει να επιδείξει η κάθε μία από την ιστορία της, χαρακτηρίστηκε φέτος από την παρουσία ενός κινέζικου supercar.

Το Hongqi S9 έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη Villa d’Este. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα της πολυτελούς μάρκας FAW, το οποίο διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης με απόδοση 1.400 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Για την σχεδίασή του υπεύθυνος είναι μια παλιά δόξα, ο Walter de Sliva, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο και ισορροπημένο σχήμα χωρίς τις γνωστές κινέζικες ακρότητες.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το S9 δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από άλλες ευρωπαϊκές εξωτικές δημιουργίες, διαθέτοντας ένα πολύ εντυπωσιακό αμάξωμα, με πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα, και ένα άκρως δυναμικό πίσω μέρος με μία τεράστια αεροτομή και όμορφες ζάντες.

Advertisement

Το εσωτερικό παρουσιάζει ένα άψογο μείγμα φουτουριστικών στοιχείων και premium χαρακτηριστικών. Το ταμπλό έχει δερμάτινη επένδυση, υπάρχουν φωτιζόμενοι αεραγωγοί, ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, ένα τιμόν σε τετράγωνο σχήμα με ενσωματωμένη μία δεύτερη οθόνη και διακόπτης εκκίνησης τύπου Lamborghini.

Το υβριδικό του σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα και τρεις ηλεκτροκινητήρες, αποδίδοντας συνολική ισχύ 1.400 ίππων. Η αναμενόμενη τελική ταχύτητα του S9 είναι 400 χλμ/ώρα, ενώ μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε αξιοσημείωτο 1,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Αρχικά, υπήρχαν σχέδια για την κατασκευή του κινέζικου εξωτικού σε ένα ειδικό εργοστάσιο στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας από το 2022. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά ακυρώθηκαν στη συνέχεια. Η παραγωγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κίνα, αλλά η ακριβής ημερομηνία έναρξης παραμένει ασαφής.

Κατά τη διάρκεια του επίσημου ντεμπούτου του supercar, η Hongqi ότι θα κατασκευάσει μόνο 99 μονάδες του S9, με την τιμή του κάθε αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 1,34 εκατ. ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η… Rolls Royce των Κινέζων (+video)
Εξηλεκτρισμός και για τη νομενκλατούρα
Hongqi LS7: Το κινέζικο alter ego της Cadillac Escalade