Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επισκευή κλιματισμού με πόσο; (+video)

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επισκευή κλιματισμού με πόσο; (+video)

ΝΕΑ

Επισκευή κλιματισμού με πόσο; (+video)

ΝΕΑ

Προφανώς και δεν είναι για όλους τα μοντέλα της Aston Martin και μάλλον δεν «ίδρωσε» και πολύ ο ιδιοκτήτης της One-77 με το κόστος για την επισκευή, το οποίο όμως δεν παύει να είναι εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Αν νομίζετε πως τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου σας είναι ακριβά, δείτε τι πλήρωσε ο ιδιοκτήτης της Aston Martin One-77 για μια επισκευή κλιματισμού και ξανασκεφτείτε το.

Η Aston Martin One-77 είναι ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχει παρουσιάσει η Aston Martin στα 110 χρόνια της ιστορίας της. Την είδαμε πρώτη φορά το Μάρτιο του 2009 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ως πρωτότυπο, ενώ την ίδια χρονιά, στο Concour d’ Elegance, στη Villa d’ Este είδαμε και την έκδοση παραγωγής. Εκείνη την εποχή, η One-77 ήταν η ταχύτερη Aston Martin με τελική που ξεπερνούσε τα 354 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς των 750 ίππων είναι προϊόν ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα V12 της Cosworth με χωρητικότητα 7,3 λίτρων. Τη διαχείρισή του, έχει ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο έξι σχέσεων. Όπως προδίδει και το όνομά του, μόλις 77 κατασκευάστηκαν από την Aston Martin, ενώ βρέθηκε και ένα ακόμα, το 78ο, να λαμβάνει έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους ενώ αρχικά ήταν ένα πρωτότυπο.

Την ιστορία του αυτοκινήτου αυτού και την «περιπέτεια» για να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις προκειμένου από πρωτότυπο να λάβει την έγκριση τύπου για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους. Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο είχε εξυπηρετήσει ουκ ολίγες φορές τις ανάγκες της Aston Martin για προβολή του μοντέλου, δίνοντας το παρόν σε πολλές δυναμικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων τα χιλιόμετρα που έγραψε (ως πρωτότυπο) ήταν 38.358!

Advertisement

Η «μετατροπή» του σε νόμιμο για το δρόμο αυτοκίνητο, έγινε με την πρωτοβουλία και έξοδα του ιδιώτη που το αγόρασε από την Aston Martin και το ταξινόμησε σε πολιτεία των ΗΠΑ- ως ένα από τα 7 που πουλήθηκαν εκεί. Η Aston Martin χρειάστηκε επτά μήνες για να δώσει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά στο αυτοκίνητο προκειμένου να γίνει νόμιμο.

Στα δύο χρόνια που το είχε στην κατοχή του, ο πρώτος ιδιοκτήτης (ναι, βρέθηκε και δεύτερος) έκανε μόλις 805 χιλιόμετρα. Λίγο πριν πουλήσει το αυτοκίνητο, βρέθηκε στην ανάγκη να επιδιορθώσει μια διαρροή στο κύκλωμα του κλιματισμού, το κόστος της οποίας έφτασε τα… 45.000 ευρώ! Η δικαιολογία πίσω από αυτή τη χρέωση, ήταν πως έπρεπε να «κατέβει» ο κινητήρας προκειμένου να δουλέψουν οι τεχνικοί πάνω στη βλάβη.

Advertisement

Πραγματικά όμως, για κάποιον που πλήρωσε για να αγοράσει ένα πρωτότυπο της Aston Martin και να το μετατρέψει σε νόμιμο για κυκλοφορία αυτοκίνητο, τα 45.000 ευρώ (αλλά και τα επιπλέον 10.000 για το μοτέρ του υαλοκαθαριστήρα που και αυτό είχε χαλάσει) δεν πρέπει να ήταν κάποιο άξιο λόγου ποσό. Μπορεί για όλους εμάς να φαντάζει εξωπραγματικό αλλά υπάρχουν και κάποιοι που ένα τέτοιο ποσό πληρώνουν κάθε μήνα για «προσωπικά έξοδα»…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: 5η σερί ειδική στον Loeb- Ο Price μπροστά στις μηχανές
Επίσημο: Ο θρυλικός Wankel επέστρεψε στο Mazda MX-30 R-EV
Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν