Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

7+1 modern classic που θα ερωτευτείς

Ελλάδα 8:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

7+1 modern classic που θα ερωτευτείς

NEWSMOTO

7+1 modern classic που θα ερωτευτείς

NEWSMOTO

Η κατηγορία των μοντέρνων κλασικών έχει πάρει «φωτιά» και το 2023 αποκτά ακόμα περισσότερους και ικανότερους εκπροσώπους.

Advertisement
Advertisement

Όταν ξεκίνησαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται τα πρώτα μοντέρνα ρετρό μοντέλα στην αγορά μοτοσικλέτας πολλοί πίστεψαν ότι ήταν απλά μια μόδα που θα περάσει γρήγορα. Όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά είχαμε τελικά το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα με τις περισσότερες εταιρείες (αν όχι όλες) να παρουσιάζουν τη δική τους πρόταση στην κατηγορία.

Για το 2023 η τάση συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό, με την κατηγορία να έχει πλέον ακόμα περισσότερα μοντέλα και μάλιστα από κορυφαίους κατασκευαστές. Πάμε να δούμε τα πιο γοητευτικά που μπορεί να συναντήσει κανείς το 2023.

Benelli Leoncino 800 Trail (Τιμή: 8.800€)

Advertisement
Advertisement

Η Benelli είναι από τις παλαιότερες μάρκες μοτοσικλέτας και έχει αποδείξει ότι σέβεται το ένδοξο παρελθόν της. Όταν λοιπόν σχεδίαζαν στο Pesaro την Leoncino 800 Trail είχαν σίγουρα στο μυαλό τους τις off-road της δεκαετίας του 1960 που έγραψαν τη δική τους ιστορία στους δύο τροχούς.

Το Leoncino 800 Trail είναι ένα scrambler με εξαιρετικό σχεδιασμό και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά 754 κ.εκ. που αποδίδει 76,2 ίππους και 67 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα και ποιοτικές αναρτήσεις με ένα θηριώδες ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλ. της Marzocchi εμπρός. Το Leoncino 800 Trail είναι άμεσα διαθέσιμο στο δίκτυο της Motoway.

BMW R nineT 100 Years (Τιμή: 24.220€)

Advertisement

Η εταιρεία που για μια ακόμα φορά πρωτοπόρησε και σε αυτήν την κατηγορία ήταν η BMW Motorrad. Οι Γερμανοί έβαλαν πριν από σχεδόν 10 χρόνια στην αγορά μια μοτοσικλέτα ένα μοντέλο που είχε στόχο να τιμήσει το παρελθόν της μάρκας, αλλά παράλληλα να την βάλει και στην κατηγορία των μοντέρνων κλασικών.

Η R nineT για το 2023 είναι διαθέσιμη σε έξι διαφορετικές εκδόσεις, αλλά αυτή που εύκολα ξεχωρίζει είναι η επετειακή των 100 χρόνων της μάρκας. Η R nineT 100 Years φέρει έναν ιδιαίτερο χρωματισμό που συνδυάζει το μαύρο με το νίκελ τιμώντας την R75/5 του 1969. Ο κινητήρας είναι boxer 1.170 κ.εκ. με απόδοση 109 ίππους και 116 Nm ροπής, οι τροχοί είναι ακτινωτοί 17 ιντσών, ενώ η μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί σύστημα ανάρτησης Paralever στο πίσω μέρος. Η BMW R nineT αναμένεται πριν το καλοκαίρι.

Advertisement

Daytona Rockstar 500 (Τιμή: 5.995€)

Η Daytona όταν έφερε στην Ελλάδα το Rockstar 500 έσπευσε να του δώσει την ονομασία City Scrambler. Η εταιρεία δεν είχε άδικο καθώς η μοτοσικλέτα είναι ιδανική για τις καθημερινές μετακινήσεις, έχοντας παράλληλα μια πολύ γοητευτική αισθητική που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές.

Το Rockstar 500 έχει την μορφή ενός scrambler μοντέλου, παρότι οι τροχοί είναι χυτοί 17 ιντσών. Ιδιαίτερο σημείο της μοτοσικλέτας είναι το μονόμπρατσο ψαλίδι που αφήνει εκτεθειμένη την όμορφη ζάντα στο πίσω μέρος, ενώ ενδιαφέρον έχει και η διχρωμία σέλας-ρεζερβουάρ. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος 471 κ.εκ. με απόδοση 43 ίππους και 40,5 Nm ροπής με τις αναρτήσεις και τα φρένα να δημιουργούν ένα διασκεδαστικό και ασφαλές δίκυκλο. Η Daytona Rockstar 500 είναι άμεσα διαθέσιμη.

Advertisement

Ducati Scrambler Nightshift (Τιμή: 13.600€)

Το 2023 είναι χρονιά σημαντικής ανανέωσης για την σειρά Scrambler της Ducati. Το εργοστάσιο της Μπολόνια παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου το οποίο έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ολόκληρη τάση μόδας και lifestyle στους δύο τροχούς.

Το ανανεωμένο Scrambler εκφράζει απόλυτα την ιταλική φινέτσα με έναν ελκυστικό σχεδιασμό και λεπτομέρειες που μόνο το Centro Stile θα μπορούσε να σμιλεύσει. Για το 2023 αδιαμφισβήτητα η έκδοση που ξεχωρίζει είναι η Nightshift με έντονο μπλε χρωματισμό, καφέ ενιαία σέλα και ακτινωτούς τροχούς. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος Desmo, αερόψυκτος 803 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 73 ίππους και 65,2 Nm ροπής. Συνοδεύεται από σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και φυσικά ένα πολύ σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας. Η νέα Scrambler αναμένεται αρχές Απριλίου.

Honda CL500 (Τιμή: 7.450€ )

Η Honda είχε ξεκινήσει σταδιακά να επαναφέρει στην γκάμα της παλαιότερα μοντέλα όπως το Dax ή το Monkey. Τα πράγματα όμως έγιναν πολύ πιο σοβαρά το 2023 όταν παρουσίασε την καινούρια CL500. Η scrambler μοτοσικλέτα είναι εμπνευσμένη από την σειρά CL της δεκαετίας του 1970 και ουσιαστικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκτόξευση της Honda στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η νέα CL500 ξεχωρίζει από την ρετρό αισθητική της με το χαρακτηριστικό ρεζερβουάρ τύπου σταγόνας και την εξάτμιση ψηλά τοποθετημένη. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος 471 κ.εκ. με απόδοση 46 ίππους και 43,3 Nm ροπής. Οι τροχοί είναι χυτοί με πολλές ακτίνες διάστασης 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω, ενώ τα φρένα διαθέτουν σύστημα ABS της Honda. Η CL500 αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο.

Moto Guzzi V7 Stone Special Edition (Τιμή: 10.590€)

Πιστή στην παράδοση των μοντέρνων κλασικών μοντέλων η Moto Guzzi για το 2023 μας χάρισε μια νέα ειδική έκδοση της V7 Stone. Η μοτοσικλέτα είναι ο ορισμός της μοντέρνας ρετρό κατηγορίας και για τη νέα χρονιά η ειδική έκδοση έρχεται να τονίσει αισθητική τις ρίζες της.

Βασικό χαρακτηριστικό της V7 Stone Special Edition παραμένει ο εγκάρσια τοποθετημένος δικύλινδρος κινητήρας απόδοσης 66,5 ίππων. Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ τα αμορτισέρ πίσω είναι βαμμένα επίσης κόκκινα. Οι Ιταλοί έχουν προσθέσει στην έκδοση εξατμίσεις της Arrow και καθρέπτες στα άκρα του τιμονιού. Η μοτοσικλέτα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό.

Triumph Scrambler 900 Chrome (Τιμή: 12.490€)

Η Triumph μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει την πιο μεγάλη και την πιο ποιοτική γκάμα μοντέρνων κλασικών και το 2023. Η βρετανική μάρκα έχει επενδύσει στην κατηγορία την τελευταία δεκαετία και σήμερα απολαμβάνει τους καρπούς αυτής της επιμονής διαθέτοντας ρετρό μοντέλα για όλα τα γούστα.

Η σειρά Chrome που δημιούργησε η Triumph περιλαμβάνει και ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο που είναι η Scrambler 900. Η μοτοσικλέτα ξεχωρίζει αμέσως από την ψηλά τοποθετημένη διπλή εξάτμιση δίπλα στη σέλα, τους ακτινωτούς τροχούς και το παραδοσιακό πράσινο χρωματισμό της έκδοσης Chrome. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος 900 κ.εκ. με απόδοση 65 ίππους και 80 Nm ροπής, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω με ελαστικά διπλής χρήσης. Η Bonneville Scrambler 900 είναι ήδη διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Yamaha XSR 700 XTribute (Τιμή: 9.390€)

Η Yamaha αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τις modern classic μοτοσικλέτες πριν από μερικά χρόνια παρουσιάζοντας την γκάμα των XSR. Οι Ιάπωνες δεν άφησαν στην τύχη τα πράγματα και επιδίωξαν να στηρίξουν τα μοντέλα τους δημιουργώντας παράλληλες δράσεις και τμήματα που έφεραν μια νέα φιλοσοφία στη μάρκα. Χαρακτηριστική είναι η δημιουργία του τμήματος Yard Built και Faster Sons που γέννησαν μια οικογένεια customizing με φανατικούς της Yamaha.

Για το 2023 η Yamaha έριξε το βάρος της στο XSR 700, παρουσιάζοντας την έκδοση XTribute. Η μοτοσικλέτα είναι βαμμένη σε ασημί χρώμα με μαύρες και κόκκινες λωρίδες στο ρεζερβουάρ που παραπέμπουν στα XT500 της δεκαετίας του 1980. Οι τροχοί είναι βαμμένοι σε χρυσό και η σέλα κοφτή στο πίσω μέρος, δίνοντας μια scrambler αισθητική στη μοτοσικλέτα. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός CP2 των 690 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 73,4 ίππους και 67 Nm ροπής. Η XSR 700 είναι διαθέσιμη στο δίκτυο της Μοτοδυναμικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι το S.I.R.S. της νέας Suzuki V-Strom 800DE (+video)
Καλύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα 2023 η Triumph TE-1 (+video)
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Daytona Rockstar 125;