Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Στρατηγική συνεργασία Yamaha και CFMoto στην Κίνα

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στρατηγική συνεργασία Yamaha και CFMoto στην Κίνα

NEWSMOTO

Στρατηγική συνεργασία Yamaha και CFMoto στην Κίνα

NEWSMOTO

Η Yamaha ανακοίνωσε μια καινούρια, εξαιρετικά σημαντική, συνεργασία με την κινεζική CFMoto.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσικλέτας, αν όχι όλοι, έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια να αποκτούν δεσμούς με την Ασία και ιδιαίτερα με την Κίνα. Αυτό συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους μεταξύ άλλων: Ο πρώτος είναι να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι προκειμένου να μπουν σε μια κολοσσιαία αγορά όπως αυτή της Κίνας.

Ο δεύτερος, εξίσου σημαντικός με τον πρώτο, είναι να μειώσουν δραστικά το κόστος κατασκευής των μοτοσικλετών τους προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη. Η Yamaha εδώ και χρόνια έχει κάνει το δικό της άνοιγμα στην Κίνα έχοντας συνεργασία με την Chongqing Jianshe Mechanical and Electric, ωστόσο θέλησε να πάει ένα βήμα παραπάνω την εμπλοκή της στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η Yamaha Motor Co λοιπόν αποφάσισε να αφήσει την Chongqing Jianshe Mechanical and Electric και να συνεργαστεί με μια πιο μεγάλη και δραστήρια εταιρεία στην Κίνα. Αυτή η εταιρεία δεν είναι άλλη από την Zhejiang CFMoto Power, την γνωστή μας στην Ελλάδα CFMoto, με την οποία θα δημιουργήσει μια νέα κοινοπραξία με το όνομα Zhuzhou CF Yamaha Co LTD.

Η καινούρια εταιρεία θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Νοέμβριο του 2023 και θα έχει έδρα την πόλη Ζούζου στην Κίνα, ενώ θα απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους. Η Yamaha αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η Κίνα είναι εμπορικά και παραγωγικά μια πολύ σημαντική βάση και θέλει να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε συνεργασία με την CFMoto για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική. Η νέα κοινοπραξία αφορά την κατασκευή και πώληση μοτοσικλετών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Yamaha XSR 125
MotoGP:Τέλος ο Μορμπιντέλι από τη Yamaha, στη θέση του ο Ρινς
Τούρκος πρωταθλητής «λιώνει» την θρυλική Yamaha YZR750 (+video)

Advertisement