Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Amazon Alexa και Google

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Amazon Alexa και Google

ΝΕΑ

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ Amazon Alexa και Google

ΝΕΑ

Η Amazon αποτελεί μία μεγάλη δύναμη στην τεχνολογία του ψηφιακού βοηθού και των φωνητικών εντολών, στην οποία συμμετέχει δυναμικά και η Google.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία μεταξύ BMW και Amazon έφερε ξανά στο προσκήνιο τη μάχη στους ψηφιακούς βοηθούς και τα ενσωματωμένα λογισμικά. Το ζήτημα είναι ποιος θα υπερισχύσει.

Η BMW ανακοίνωσε στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, πως ορισμένα μοντέλα της που θα λανσαριστούν το 2024 θα έχουνε ενσωματωμένη την τεχνητή νοημοσύνη Alexa.

Στην έκθεση, BMW και Amazon παρουσίασαν το προηγμένο σύστημα ΤΝ με λειτουργία φωνητικών εντολών, το οποίο φέρεται να επεξεργάζεται σημαντικά την ανθρώπινη φωνή, σε σημείο που κατανοεί και δίνει απαντήσεις με πιο φυσικό και λιγότερο τεχνητό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η Google συνεχίζει να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στη συγκεκριμένη αγορά. Η πληθώρα υπηρεσιών που προσφέρει και που εξασφαλίζουν πολυχρηστικότητα την έχουν κρατήσει στην κορυφή.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2032 το 20% των αυτοκινήτων που πωλούνται θα διαθέτουν εφαρμογές της Google. Ήδη οι Polestar, Volvo, General Motors, Renault και Honda έχουν στη γκάμα τους μοντέλα με ενσωματωμένες εφαρμογές της Google.

Advertisement

Ταυτόχρονα, το Amazon Alexa κυριαρχεί κατά κύριο λόγο στα νοικοκυριά. Υπάρχει όμως μία έρευνα που λέει ότι ο συγκεκριμένος ψηφιακός βοηθός που δέχεται εντολές και εκτελεί με αμεσότητα μπορεί σταδιακά να αποτελέσει στοιχείο εξοπλισμού των αυτοκινήτων.

Advertisement

Το 2020, διαπιστώθηκε ότι το 78% των χρηστών του Alexa, ήθελαν τον ίδιο ακριβώς ψηφιακό βοηθό και στο αυτοκίνητό τους. Επομένως, φαίνεται πως η Amazon έχει το δικό της κοινό.

Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένος βγαίνει μόνο ο καθημερινός χρήστης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο κοντινό μέλλον το αυτοκίνητό μας θα διαθέτει πολλές και έξυπνες εφαρμογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κριτική από τη Stellantis στα σύγχρονα αυτοκίνητα
Πώς κερδίζεις χάρη στη συνεργασία Hyundai και Amazon
Δεν γλιτώνει ούτε η Porsche από τη Google

Advertisement