Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν γλιτώνει ούτε η Porsche από τη Google

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν γλιτώνει ούτε η Porsche από τη Google

ΝΕΑ

Δεν γλιτώνει ούτε η Porsche από τη Google

ΝΕΑ

Η Porsche θα παρουσιάσει ένα νέο σύστημα infotainment στα μέσα της παρούσας δεκαετίας και η Google δεν μπορεί να λείπει από τον «χορό».

Advertisement
Advertisement

Το μονοπάτι των General Motors, Renault, Honda και Polestar θα ακολουθήσει η Porsche, καθώς είναι έτοιμη να εισάγει τις εφαρμογές της Google στο λογισμικό των αυτοκινήτων της.

Με τη συμφωνίες που έχει κλείσει η αμερικανική εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στα μέσα της δεκαετίας του ’20, αναμένεται να διαθέτουν ένα μοντέρνο λειτουργικό σύστημα το οποίο θα παρέχει πρόσβαση στις υπηρεσίες Google Assistant, Google Maps και Google Play Store.

Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η τελευταία η οποία θα επιτρέπει στον οδηγό να κατεβάζει στο λογισμικό του αυτοκινήτου όποια εφαρμογή επιθυμεί, όπως για παράδειγμα η πλατφόρμα μουσικής του Spotify.

Advertisement
Advertisement

Στην Porsche δεν μιλούν με λεπτομέρειες για αυτό το βήμα, όμως υπονόησαν ότι πολλές από αυτές τις αλλαγές θα είναι κρυμμένες, διότι ο οδηγός θα είναι μέχρι τότε πιο εξοικειωμένος με το δικό τους σύστημα, το Porsche Communication Management.

Σε κάθε περίπτωση, οι αγοραστές μπορούν να περιμένουν μία αρκετά βελτιωμένη εμπειρία από ένα σημείο και μετά, αφού θα υπάρχει βελτιωμένη αναγνώριση φωνητικών εντολών και η αυτόματη γραφή ηχητικού η οποία θα έχει μέχρι τότε ενσωματωθεί στο Google Maps.

Advertisement

Καθώς η συνεργασία μεταξύ Porsche και Google ολοκληρώνεται, ο Γερμανός κατασκευαστής τόνισε ότι δεν υπάρχει αποκλειστικότητα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι ισχύει το αντίθετο, διότι στο μέλλον τα λογισμικά θα έρχονται από πολλούς διαφορετικούς παρόχους με τους οποίους οι πελάτες θα είναι ήδη εξοικειωμένοι.

Advertisement

Η σιγουριά της Porsche έγκειται στο ότι τέτοια λογισμικά θα ενσωματώνονται απευθείας στο αυτοκίνητο χάρη στις εγκατεστημένες μέχρι τότε πλατφόρμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ό,τι πει ο πελάτης: η Porsche επιμένει στο χειροκίνητο κιβώτιο
Επίσημο: Έρχονται οι νέοι χάρτες της Google
Τι κάνει αυτές τις δύο Porsche τόσο σπάνιες και ακριβές;