Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φωτιά σε Tesla: Περισσότερο νερό απ’ ό,τι για πυρκαγιά σε σπίτι! (+video)

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φωτιά σε Tesla: Περισσότερο νερό απ’ ό,τι για πυρκαγιά σε σπίτι! (+video)

ΝΕΑ

Φωτιά σε Tesla: Περισσότερο νερό απ’ ό,τι για πυρκαγιά σε σπίτι! (+video)

ΝΕΑ

Οι φωτιές που αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα συγκεντρώνουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Για πολλούς και πολύ σημαντικούς λόγους.

Advertisement
Advertisement

Η εκρηκτική εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης φέρνει στην επιφάνεια και νέα προβλήματα και καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Όπως για παράδειγμα η φωτιά σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και τα νέα δεδομένα που καλούνται να ανταπεξέλθουν τα σωστικά συνεργεία και η Πυροσβεστική.

Ένα τέτοιο περιστατικό προέκυψε σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια, όταν ένα Tesla Model S πήρε φωτιά ξαφνικά και για αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα λόγους.

Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το αυτοκίνητο χωρίς να τραυματιστεί κανένας. Και στην συνέχεια το Tesla τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής είχαν όμως πολλή δουλειά να κάνουν ώστε να θέσουν σε έλεγχο την φωτιά στην μπαταρία, καθώς κάθε προσπάθεια με συμβατικό τρόπο πυρόσβεσης δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο σημείο έφτασαν δύο μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα, μία υδροφόρα και αρκετοί πυροσβέστες. Η προσπάθειά τους άρχισε να έχει αποτέλεσμα όταν κατάφεραν να σηκώσουν τον αυτοκίνητο με γρύλους και έτσι να έχουν οπτική επαφή με τις μπαταρίες στο κάτω μέρος.

H Πυροσβεστική αναφέρει ότι χρειάστηκαν πάνω από 15 χιλιάδες λίτρα νερού για να μειωθεί η ένταση της φωτιάς. Για ένα συμβατικό αυτοκίνητο χρειάζονται κάπου μεταξύ 2 και 3 χιλιάδες λίτρα νερού για να σβήσει μία μεγάλη φωτιά.

Advertisement

Το νερό που χρειάστηκε το Tesla Model S είναι περισσότερο από αυτό που ξοδεύεται για να κατασβηστεί μία πυρκαγιά σε ένα μεγάλο σπίτι.

Πάντως, πέρα από αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία που δείχνουν πόσο δύσκολο είναι να σβήσει μία φωτιά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η αλήθεια είναι ότι τα συμβατικά εξακολουθούν να “λαμπαδιάζουν” σε μεγαλύτερους αριθμούς, και κατ’ αναλογία πολύ περισσότερο από τα ηλεκτρικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Yoke της Tesla δεν «πήγε» όπως αναμενόταν
O νέος ισχυρός άνδρας της Tesla είναι… Κινέζος!
Πόση μπαταρία χάνει το Tesla Model S σε 10 χρόνια χρήσης;