Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα συμβεί εάν καταστρέψετε την οθόνη του Tesla Model 3 κατά την οδήγηση; (+video)

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα συμβεί εάν καταστρέψετε την οθόνη του Tesla Model 3 κατά την οδήγηση; (+video)

ΝΕΑ

Τι θα συμβεί εάν καταστρέψετε την οθόνη του Tesla Model 3 κατά την οδήγηση; (+video)

ΝΕΑ

Θα χτυπούσατε ποτέ με ένα βαρύ σφυρί την μεγάλη οθόνη αφής του Tesla Model 3; Σίγουρα όχι! Τι θα συμβεί άραγε αν όντως συμβεί στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο;

Advertisement
Advertisement

Η TechRax μέσω του YouTube αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μάθετε ακριβώς τι θα συμβεί αν συντρίψετε την κεντρική οθόνη του Tesla Model 3.

Δεν αναρωτήθηκε μόνο πόσο ανθεκτική είναι η οθόνη, αλλά επίσης, τι θα κάνει το Tesla χωρίς την ικανότητα ελέγχου μέσω της κεντρικής οθόνης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εισάγουν νέα τεχνολογία και αφαιρούν τα περισσότερα κουμπιά αλλά και τους διακόπτες.
Οι σκεπτικιστές ωστόσο, ισχυρίζονται πως τα εν λόγω συστήματα αποσπούν την προσοχή και είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Φοβούνται επίσης τα χειρότερα. Εάν ένα αυτοκίνητο σαν το Tesla ελέγχεται σχεδόν πλήρως από την οθόνη αφής του, θα λειτουργεί το ίδιο ακόμη και όταν η οθόνη έχει υποστεί ζημιά;

Όλοι πιθανότατα είχαμε smartphone με ραγισμένη οθόνη και μερικές φορές η οθόνη σπάει σχεδόν εντελώς. Ωστόσο, παραμένει κολλημένη στο τηλέφωνο και εξακολουθεί να σας επιτρέπει να εκτελείτε ορισμένες λειτουργίες (αρκεί να προσέχετε να μην κόψετε τα δάχτυλά σας).

Άλλες φορές, το τηλέφωνο σταματά να λειτουργεί εντελώς. Με βάση αυτές τις εμπειρίες, πρέπει να υποθέσουμε ότι η οθόνη αφής του Model 3 μπορεί να λειτουργεί κάπως έτσι. Με αυτό εννοούμε ότι μπορεί να εξαρτάται από τις περιστάσεις και το επίπεδο της ζημιάς.

Advertisement

Όπως θα δείτε στο video, ο οδηγός αρχίζει να χτυπά ελαφρά την οθόνη με ένα βαρύ σφυρί ενώ οδηγεί. Η οθόνη λειτουργεί ακόμη και μετά από κάποιες ρωγμές. Ο οδηγός αυξάνει σταδιακά τη δύναμη στο σφυρί μέχρι να καταστραφεί εντελώς η οθόνη, ωστόσο, το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται κανονικά. Αναφέρει επίσης πως όλα μέσα στο αυτοκίνητο φαίνεται να παραμένουν σε λειτουργία.

Συνεχίζει την προσπάθεια, αλλά το αυτοκίνητο συνεχίζει να λειτουργεί καλά. Κατόπιν, παρκάρει το Model 3, το κλείνει και μετά το θέτει εκ νέου σε λειτουργία. Μετά την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου, μετακινείται προς τα πίσω ενώ η οθόνη αφής δεν λειτουργεί. Αυτό το πείραμα πρέπει να γνωρίζετε πως θα σας κοστίσει σχεδόν 1.300 ευρώ. Με τις υγείες σας…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι σκαρφίστηκε η Tesla προκειμένου να κάνει ταχύτερο το Roadster;
Το νέο Tesla Model S Plaid και παιχνιδομηχανή
Πόσο πρακτικό είναι το νέο «μισό» τιμόνι της Tesla; (+video)

 

Advertisement