Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πρακτικό είναι το νέο «μισό» τιμόνι της Tesla; (+video)

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πρακτικό είναι το νέο «μισό» τιμόνι της Tesla; (+video)

ΝΕΑ

Πόσο πρακτικό είναι το νέο «μισό» τιμόνι της Tesla; (+video)

ΝΕΑ

Οι ριζοσπαστικές τεχνολογίες της Tesla είθισται να απασχολούν τον κόσμο της αυτοκίνησης. Είναι, όμως, λειτουργικές;

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του έτους η Tesla «φρέσκαρε» τα Model S και Model, χαρίζοντάς τους ελαφρώς πιο σύγχρονη εμφάνιση. Πιο ριζικές ήταν οι αλλαγές εντός της καμπίνας, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη νέα, οριζόντια τοποθετημένη 17άρα οθόνη αφής.

Αυτό, ωστόσο, που κέντρισε την προσοχή μας ήταν το ολοκαίνουριο τιμόνι τύπου “yoke”, με μορφή που προσεγγίζει τη λογική ενός πηδαλίου. Πόσο εύκολο είναι, όμως, για έναν οδηγό να διευθύνει το αυτοκίνητο μέσω ενός τόσο ριζοσπαστικού τιμονιού;

Την απάντηση δίνει ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model Model S Plaid, ο οποίος κατέγραψε την περιήγησή του στους δρόμους, δείχνοντάς μας τις κινήσεις των χεριών του.

Advertisement
Advertisement

Παρομοιάζοντας το τιμόνι με ένα ρολόι και με γνώμονα τη σωστή θέση των χεριών, το “yoke” δεν… παρεκκλίνει από τους κανόνες. Ο οδηγός συνεχίζει να έχει το αριστερό του χέρι στη θέση “9” και το δεξί στη “3”. Όταν καλείται να δώσει άλλη κατεύθυνση στο αυτοκίνητο, απλά στρίβει το τιμόνι χωρίς να απομακρύνει τα χέρια του. Σε μια μεγαλύτερη στροφή, όπως στην περίπτωση της εισόδου σε έναν κόμβο, τα δύο χέρια διασταυρώνονται, κάτι το οποίο – θεωρητικά –  είναι λάθος.

O οδηγός αναφέρει πως δεν αισθάνεται 100% άνετος, το δείγμα, όμως, δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς ο χρόνος που έχει περάσει με το μοντέλο δεν ξεπερνά τις 72 ώρες.

Advertisement

Κατά την άποψή μας -και βάσει του βίντεο – η οδηγήση πίσω από ένα τιμόνι με τη λογική πηδαλίου δεν επιτρέπει στον οδηγό να ακολουθήσει κατά γράμμα τους άτυπους κανόνες που αφορούν τις κινήσεις των χεριών στο τιμόνι. Και αδιαμφισβήτητα, ο οδηγός απαιτείται να κάνει πολλά χιλιόμετρα με το μοντέλο μέχρι να το συνηθίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla ψάχνει στην Κίνα για φθηνότερες μπαταρίες
Eπιχείρησαν να κάψουν το εργοτάξιο της Tesla
Η Tesla σε άμεση επαφή με τους χρήστες Internet

Advertisement

 

.