Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Φορτηγό ενεργειακών κυψελών από τη Hyundai

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φορτηγό ενεργειακών κυψελών από τη Hyundai

Fleet Cars

Φορτηγό ενεργειακών κυψελών από τη Hyundai

Fleet Cars

Με το νέο φορτηγό XCIENT Fuel Cell η Hyundai αποδεικνύει την πίστη της πως το μέλλον των βαρέων οχημάτων συνδέεται άμεσα με τις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Αν και η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος στο χώρο των επιβατικών οχημάτων φαίνεται πως το μέλλον των βαρέων οχημάτων μεταφορών βάζει μέσα στην συνολική εικόνα και τις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου ως λύση για την τροφοδοσία ενέργειας που απαιτεί η κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

Η Hyundai είναι μεταξύ των εταιριών που βλέπουν ένα τέτοιο μέλλον και μάλιστα είναι η πρώτη που παρουσιάζει ένα φορτηγό μαζικής παραγωγής με ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου. Αναφερόμαστε στο Hyundai XCIENT Fuel Cell, ένα υπερσύγχρονο φορτηγό που τροφοδοτείται από ένα σύστημα ενεργειακών κυψελών 190 kW. Το σύστημα αποτελείται από επτά δεξαμενές υδρογόνου οι οποίες εξασφαλίζουν αυτονομία της τάξη των 400 χιλιομέτρων ενώ η πλήρωση των δεξαμενών χρειάζονται 8-20 λεπτά ανάλογα με την διαθέσιμη παροχή υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Τα πρώτα 10 φορτηγά έχουν ήδη σταλεί στην Ελβετία ενώ μέχρι το τέλος της χρονιά αναμένεται να σταλούν άλλα 40 με την εμπορική πρεμιέρα του νέου φορτηγού στην υπόλοιπη Ευρώπη να είναι προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο. Μάλιστα η Hyundai υπολογίζει πως μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν περισσότερα από 1.600 φορτηγά της με ενεργειακές κυψέλες. Μάλιστα για τις ΗΠΑ η εταιρία δουλεύει επάνω στη εξέλιξης ενός μοντέλου που θα έχει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων με μια πλήρωση υδρογόνου. Το νέο φορτηγό είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος οχημάτων ενεργειακών κυψελών της Hyundai. Η κορεάτικη εταιρία έχει αυτή τη στιγμή στη γκάμα της και το Hyundai Nexo Fuel Cell ενώ φιλοδοξεί να αποτελέσει ηγέτη στη συγκεκριμένη τεχνολογία μεταξύ όλων των κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό το κεντρομήχανο Hyundai

Νέο Santa Fe και νέοι υβριδικοί κινητήρες από τη Hyundai

Advertisement