Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ξεχωριστά και πανάκριβα ρολόγια

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεχωριστά και πανάκριβα ρολόγια

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ξεχωριστά και πανάκριβα ρολόγια

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το ρολόι, είναι μια επιλογή δώρου -μέρες που είναι- που μπορεί να μην αφήσει ασυγκίνητους τους petrolheads, οι οποίοι έτσι και αλλιώς, δεν έχουν και πολλά κοσμήματα πάνω τους.

Advertisement
Advertisement

Παραδοσιακά, τα ρολόγια αποτελούν μια καλή λύση δώρου «για εκείνον» όταν «εκείνη» θέλει να του δείξει πως είναι σημαντικός…

Κατ’ αρχήν, να το ξεκαθαρίσουμε για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις: τα παρακάτω ρολόγια είναι αποτελούν κάποιες μόνο προτάσεις που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να συνδυαστεί η αγάπη για τα αυτοκίνητα, με ένα ρολόι- κόσμημα που λίγο- πολύ, όλοι οι άντρες φορούν. Τα δείγματα των ρολογιών που εκτός από την ώρα, θυμίζουν και κάτι από τα αγαπημένα τετράτροχα, έχουν διαχρονικά την εκτίμηση όλων όσοι ασχολούνται με τα αυτοκίνητα.

Casio Edifice «Honda Racing Red Edition»: 563 ευρώ

Πρόκειται για ένα χρονογράφο εμπνευσμένο από τα πιο επιτυχημένα σπορ και αγωνιστικά αυτοκίνητα της Ιαπωνικής μάρκας, η οποία έχει μακρά παράδοση συνεργασίας με την Casio και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα προϊόν που συνδυάζει και τις δύο «υπογραφές». Ο χρονογράφος διαθέτει λουράκι Alcantara καθώς και την ίδια κόκκινη βαφή που συναντάμε στο έμβλημα της Honda που φιλοξενείται πάνω στις πιο σπορ προτάσεις της. Με το ρολόι αυτό, γίνεται και ειδική αναφορά στα 60 χρόνια της πίστας στη Suzuka.

TAG Heuer Caliber Heuer 02: 7.800 ευρώ

Advertisement
Advertisement

Η TAG Heuer, θέλοντας να τιμήσει την 50ή επέτειο της Porsche 911 Carrera RS 2.7, λανσάρισε δύο προτάσεις περιορισμένης παραγωγής. Η πιο προσιτή από αυτές, είναι η Caliber Heuer 02, που παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση που έγινε στο Παρίσι για τα 50 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου της Porsche. Το Caliber Heuer 02, είναι εφοδιασμένο με τον πλέον προηγμένο μηχανισμό, που του δίνει έως και 80 ώρες χρόνο αναμονής και προσφέρεται σε δύο αποχρώσεις- με τη «βασική» να είναι αυτή με τις μπλε λεπτομέρειες.

Bugatti Smartwatch: 2.590 ευρώ

Εδώ έχουμε το πρώτο smartwatch του οποίου η κάσα θήκη είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα και είναι περιορισμένης παραγωγής στις 2.500 μονάδες. Η Bugatti συνεργάστηκε με την VIITA για τη δημιουργία του πρώτου ρολογιού του είδους στον κόσμο, του οποίου το περίβλημα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Η επιλογή του φυσικά δεν είναι τυχαία, καθώς είναι το υλικό που η Bugatti χρησιμοποιεί εκτενώς στα αυτοκίνητά της. Η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει έως και 15 ημέρες σε κανονική χρήση, χωρίς τη χρήση του GPS, ενώ οι αισθητήρες που έχουν χρησιμοποιηθεί, του εξασφαλίζουν ιδιαίτερα υψηλή ακρίβεια στις ενδείξεις του.

Porsche Design Chronograph 1: Πακέτο με τη 911

Advertisement

Μια 911 S 2,4 Targa του 1972, ανακατασκευάστηκε πρόσφατα από την Porsche Classic και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προσφοράς του αυτοκινήτου σε δημοπρασία, το ειδικό τμήμα της εταιρείας, «πλαισίωσε» το αυτοκίνητο με ένα ιδιαίτερο κομμάτι. Το ρολόι έχει έναν ρότορα περιέλιξης στο πίσω μέρος της κάσας, που μιμείται τη σχεδίαση των ζαντών Fuchs της Targa από το 1972.

Το λογότυπο της Porsche Design, είναι επίσης και στην κορώνα του ρολογιού, εκτός από το λουρί και το καντράν του. Ο διευθύνων σύμβουλος του Porsche Lifestyle Group, Stefan Buescher, ανέφερε χαρακτηριστικά πως το σετ αυτοκινήτου- ρολογιού, «ενσαρκώνει τη γοητεία και το μύθο της μάρκας ενώ και μεταφέρει και τη σχεδιαστική της φιλοσοφία».

Ferrari RM UP-01 by Richard Mille: 1,9 εκατ. ευρώ

Advertisement

Η πρόταση της Richard Mille με το έμβλημα της Ferrari, έχει τον τίτλο του πιο λεπτού αυτόματου ρολογιού στον κόσμο. Με πάχος μόλις 1,75 χιλιοστά, το αριστούργημα της Richard Mille, της εταιρείας που εκτός των άλλων, «τιμούν» αγοράζοντας τις δημιουργίες της όλοι οι αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας σε όλα τα σπορ, προφανώς και δε θα μπορούσε να είναι φτηνό.

Στην κατασκευή του, έχει γίνει εκτενής χρήση τιτανίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το πάχος του μηχανισμού είναι μόλις 1,18 χιλιοστά! Η Richard Mille λέει το ρολόι έχει 45 ώρες αναμονής όταν δεν το φοράει ο κάτοχος, ενώ είναι και αδιάβροχο και θα κατασκευάσει μόλις 150 κομμάτια.

Roger Dubuis Excalibur Spider Huracan Monobalancier: 61.500 ευρώ

Η επωνυμία Roger Dubuis, έχει γίνει ευρύτερα γνωστή μετά και την παρουσία της ως επίσημος συνεργάτης στη χρονομέτρηση του Festival of Speed φέτος στο Goodwood. Το νέο της δημιούργημα έχει σχεδιαστικά στοιχεία από την Lamborghini Huracan GT3 EVO2 και πρόκειται να κατασκευαστεί σε μόλις 88 αντίτυπα.

Advertisement

Αυτό και μόνο το χαρακτηριστικό, μαζί με το γεγονός πως ποιοτικά το ρολόι είναι εξαιρετικό, καθιστά την τιμή του πολύ «λογική». Το Excalibur Spider Huracan Monobalancier έχει διάμετρο 45 χιλιοστά, μέσα στην οποία βρίσκουμε στοιχεία που παραπέμπουν στην Huracan, όπως είναι οι ζάντες και τα εξαγωνικά στοιχεία της καμπίνας της.

TAG Heuer Formula 1 x Mario Kart Limited Edition Chronograph Tourbillon: 4.300 ευρώ

Στην πραγματικότητα, η TAG Heuer έχει παρουσιάσει δύο εκδόσεις του ρολογιού της με θεματική παράσταση από το διάσημο παιχνίδι της Nintendo. Το Mario Kart, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά τίτλους στην ιστορία των video games και με Formula 1 Chronograph, οι δύο εταιρείες γιορτάζουν με τον καλύτερο τρόπο αυτό το γεγονός.

Η δεύτερη πρόταση της εταιρείας, ονομάζεται Formula 1 Chronograph Tourbillon και κοστολογείται 25.600 ευρώ, για όσους θέλουν να «επενδύσουν» κάτι παραπάνω. Συνολικά, τα δύο μοντέλα θα παραχθούν σε μόλις 250 μονάδες, οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα δύο ρολόγια είναι διαθέσιμα μόνο μέσω του site της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το όραμα της CUPRA
Νέα παράταση «ζωής» στα παλαιά φορτηγά Euro 4!
Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!