Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Όχι στην πληρωμή συνδρομής για ηλεκτρικά καθίσματα

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ford: Όχι στην πληρωμή συνδρομής για ηλεκτρικά καθίσματα

ΝΕΑ

Ford: Όχι στην πληρωμή συνδρομής για ηλεκτρικά καθίσματα

ΝΕΑ

Τα νέα δεδομένα στην αυτοκινητοβιομηχανία, που θέλει πολλές από τις λειτουργίες του οχήματος να εξαγοράζονται με συνδρομή, φαίνεται ότι δεν βρίσκουν όλες τις εταιρίες σύμφωνες.

Advertisement
Advertisement

Είναι μία νέα τάση που φαίνεται δειλά-δειλά να ξεκινά να εφαρμόζεται στα αυτοκίνητα. Οι κατασκευαστές παρέχουν ένα μοντέλο με όλα τα στοιχεία του εξοπλισμού, μόνο που για να ενεργοποιηθούν κάποια από αυτά θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληρώνει συνδρομή.

Στο πνεύμα αυτό κινούνται ήδη εταιρίες όπως η Tesla, η Mercedes-Benz αλλά και η ΒΜW η οποία ανακοίνωσε ότι έχει σκοπό να χρεώνει με συνδρομή βασικά στοιχεία άνεσης των αυτοκινήτων της όπως τα ηλεκτρικά θερμαινόμενα καθίσματα.

Για την Ford και τον πρόεδρό της Jim Farley αυτή η πρακτική δεν είναι μέσα στην λογική της δικής του εταιρίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα τον εξέπληττε αν η Ford άρχιζε να χρεώνει για τα θερμαινόμενα καθίσματα, αν και όπως είπε αυτό δεν σημαίνει ότι αντιτίθεται εντελώς στην λογική της έξτρα χρέωσης.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αναλυτές, οι υπηρεσίες με χρέωση θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν μια αγορά αξίας 20 δισ. δολαρίων μέχρι το 2030.

Ο Farley ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες με χρέωση θα μπορούσαν να αφορούν έξτρα παροχές στο software του αυτοκινήτου και του συστήματος πολυμέσων, όπως για παράδειγμα συμβουλές για δυναμική οδήγηση.

Μία τέτοια υπηρεσία θα μπορούσε να είναι το Ford Pro Intelligence το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα για τα Ford E-Transit και F-150 Lightning, το οποίο μέσω σύνδεσης με το cloud και συστήματα τηλεματικής μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση της κάθε εταιρίας, μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη από 10% έως και 20%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E GT: Η ηλεκτρική οδήγηση γίνεται συναρπαστική
Σας τη «σπάει» το Yoke της Tesla; Υπάρχει λύση!
Φουλ του gadget στην αναβάθμιση λογισμικού των Tesla (+video)