Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2022

Ford Mustang Mach-E GT: Η ηλεκτρική οδήγηση γίνεται συναρπαστική

Ελλάδα 6:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Mustang Mach-E GT: Η ηλεκτρική οδήγηση γίνεται συναρπαστική

FORD 2022

Ford Mustang Mach-E GT: Η ηλεκτρική οδήγηση γίνεται συναρπαστική

FORD 2022

Η Ford γνωρίζει πως να αναδεικνύει την σπορ πλευρά της οδήγησης, και με την κορυφαία Mustang Mach-E GT δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή την παράδοση και στην ηλεκτρική εποχή.

Advertisement
Advertisement

Θα μπορούσαμε να μείνουμε απλά στα νούμερα. Ότι δηλαδή είναι το ισχυρότερο και πιο γρήγορο πενταθέσιο αυτοκίνητο που έχει διαθέσει στην ιστορία της η Ford στην Ευρώπη. Με 487 ίππους και 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, η Mustang Mach-E GT είναι ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο γεμάτη ένταση για μοναδικές στιγμές οδηγικής απόλαυσης.

Με την Mustang Mach-E GT η Ford ολοκληρώνει -προς το παρόν- την γκάμα της ηλεκτρικής Mustang, παρουσιάζοντας την κορυφαία έκδοση τόσο σε ότι αφορά την ισχύ και τις επιδόσεις, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τα οδηγικά της χαρακτηριστικά.

Η Ford για την ηλεκτρική της πρεμιέρα στην Ευρώπη παρουσίασε ένα πανέμορφο και γεμάτο χαρακτήρα αμάξωμα και μαζί ένα premium πενταθέσιο SUV το οποίο διαθέτει τις επιδόσεις ενός supercar με μηδενικές εκπομπές ρύπων και έναν μοναδικό οδηγικό χαρακτήρα που ταιριάζει απόλυτα με την μεγάλη παράδοση της Ford αλλά και της Mustang.

Advertisement
Advertisement

Για τις επιδόσεις και τον εκρηκτικό της χαρακτήρα φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν 487 ίππους και 860 Νm ροπής. Ο κάθε κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος σε έναν από τους δύο άξονες του αυτοκινήτου, κάτι που σε συνδυαστική λειτουργία προσδίδουν και χαρακτηριστικά τετρακίνησης στην κορυφαία Mustang Mach-E.

Για την λειτουργία των δύο κινητήρων υπάρχει μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα στις 88 kWh, η οποία παρέχει την εξαιρετική αυτονομία των 500 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Η φόρτισή της είναι ταχύτατη, αφού σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να ανακτήσει 99 χιλιόμετρα εμβέλειας σε μόλις 10 λεπτά φόρτισης. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% έως το 80% ο χρόνος φόρτισης σε αντίστοιχης ισχύος παροχή δεν ξεπερνά τα 45 λεπτά.

Advertisement

Οι καταιγιστικές επιδόσεις δεν θα είχαν όμως κανένα νόημα αν δεν συνδυάζονταν με αυτό που μόνο η Ford γνωρίζει να κάνει καλύτερα από όλους: το στήσιμο του πλαισίου και τον αναρτήσεων με τέτοιο τρόπο ώστε η Mustang Mach-E GT να είναι ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο της σύγχρονης εποχής.

Έτσι υπάρχει στάνταρ προσαρμοζόμενη ανάρτηση MagneRide ειδικά σχεδιασμένη για τους ευρωπαϊκούς δρόμους, με το μαγνητο-ροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ να επεμβαίνουν στην απόδοσή τους σε πραγματικό χρόνο και να προσαρμόζουν την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με τις οδικές συνθήκες και το προφίλ οδήγησης που έχει επιλεγεί.

Το εξαιρετικό υπόβαθρο των αναρτήσεων έρχονται να συνδράμουν τα ειδικά φρένα και τα αποκλειστικά για την Μustang Mach-E GT ελαστικά. Τα τελευταία είναι φτιαγμένα σε συνεργασία με την PIrelli και έχουν μία ειδική γόμα και χάραξη στο πέλμα, το οποίο είναι διάστασης 245/45 R20.

Advertisement

Τα ελαστικά αυτά είναι πλάτους 8 ιντσών, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς με τα εμπρός να είναι διαμέτρου 385 χιλιοστών. Τα φρένα αυτά έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Brembo και η απόδοσή τους είναι αντίστοιχη των επιδόσεων και των ικανοτήτων ενός σούπερ σπορ μοντέλου.

Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τρία συν ένα οδηγικά προφίλ, τα ήδη γνωστά από την “απλή” Mustang Mach-E “Whisper”, “Active” και “Untamed” ενώ στην GT έχει προστεθεί ένα ακόμα, το “Untamed Plus”, το οποίο απελευθερώνει τις πραγματικές δυνατότητες του αυτοκινήτου, καθιστώντας το ένα αμιγώς σπορ μοντέλο για οδήγηση σε πίστα. Στο ίδιο προφίλ αυξάνει και ο ήχος στο εσωτερικό, καθιστώντας ακόμα μεγαλύτερη την οδηγική απόλαυση που έχει ο οδηγός στο τιμόνι μιας Mustang Mach-E GT.

Σε κάθε περίπτωση, η Mustang Mach-E GT είναι το πρώτο και πιο συναρπαστικό καθαρόαιμο σπορ μοντέλο της ηλεκτρικής εποχής. Ένα αυτοκίνητο αντάξιο του ονόματος της Mustang αλλά και της ίδιας της Ford η οποία κάνει ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει χώρος για την χαρά της οδήγησης.

Η Ford με την Mustang Mach-E GT αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν θα στερηθούμε την σπορ απόλαυση, αλλά αντίθετα θα την βρούμε με νέα και πιο ελκυστική μορφή, και μάλιστα με μηδενικούς ρύπους και την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Η ηλεκτρική εποχή μπορεί να είναι εθιστική, και η Ford ήδη το κάνει πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E GT…κοντράρει Chevy Corvette C8 (+video)
Video: Νέα Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS
Διαθέσιμη και στην Ελλάδα η νέα Mustang Mach-E GT (+τιμή)