Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Maverick: Ο αντίπαλος του Hyundai Santa Cruz (video)

Ελλάδα 5:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Maverick: Ο αντίπαλος του Hyundai Santa Cruz (video)

ΝΕΑ

Ford Maverick: Ο αντίπαλος του Hyundai Santa Cruz (video)

ΝΕΑ

Η Ford κατέθεσε τη δική της πρόταση στην κατηγορία των compact pick-ups και… πετά το γάντι στη Hyundai.

Advertisement
Advertisement

«Η προϊοντική πρόταση που ακούει στο όνομα “Maverick” δεν συγκρίνεται με τίποτα εκεί έξω», δηλώνει περιχαρής ο marketing manager του ομίλου Ford Truck, Todd Eckert.

Ποιο είναι, όμως, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του νέου compact pick-up της αμερικανικής εταιρείας;

«Είναι ένα πανέμορφο ημιφορτηγό που ενσωματώνει τέσσερις θύρες, έχει χώρο για 5 ενήλικες και διαθέτει ως στάνταρ πλήρως υβριδικό κινητήρα. Η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλότερη από ό,τι σε ένα Honda Civic και η αρχική τιμή του είναι κάτω από τα 20.000 δολάρια», αναφέρει ο Eckert.

Advertisement
Advertisement

Το Maverick παίρνει ζωή από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.500 κ.εκ., που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και πλαισιώνεται από ηλεκτροκινητήρα. Συνδυαστικά παράγονται 191 PS, με την κίνηση να φτάνει στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου CVT.

Εναλλακτικά, το νέο pick-up διατίθεται με τον 2λιτρο EcoBoost απόδοσης 250 PS/375 Nm που συνεργάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και –προαιρετικά- με τετρακίνηση.

Advertisement

Το μήκος του Ford Maverick είναι 5,072 m, το ύψος 1,745 και η καρότσα φτάνει έως 1,829 μ. με την πίσω πόρτα ανοιχτή (1.371 μ., εφόσον είναι κλειστή). Μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι και 1.814 κιλά (πακέτο 4K Tow) και το ωφέλιμο φορτίο φτάνει έως τα 680 κιλά.

Advertisement

Όπως δηλώνει η Ford, το Maverick απευθύνεται σε όσους δεν κατείχαν στο παρελθόν ένα pick-up, αλλά πλέον ετοιμάζονται να… κάνουν την αρχή.

Αντίστοιχη προϊοντική πολιτική, έχει, όμως, και η Hyundai, που πριν από λίγες εβδομάδες αποκάλυψε το Santa Cruz, ένα όχημα που «παντρεύει» δύο κόσμους: των SUV με των pick-ups.

Advertisement

Το τελευταίο είναι λίγο μικρότερο σε μήκος (4,970 μ.) από ό,τι η πρόταση της Ford, ενώ «υστερεί» και… σε μπόι (1,694 ύψος). Το μέγιστο βάρος που μπορεί να ρυμουλκήσει είναι 2.267 κιλά και το μήκος της καρότσας φτάνει το 1,323 μ. (πόρτα καρότσας κλειστή).

Το Hyundai Santa Cruz προσφέρεται σε δύο επιλογές κινητήρων: Έναν ατμοσφαιρικό 4κύλινδρο 2,5 λτ. άμεσου ψεκασμού των 190 PS /244 Nm ο οποίος συνδυάζεται με “απλό” 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Η δεύτερη επιλογή είναι ένας turbo 2.500 κ.εκ. , απόδοσης 275 PS/ 420 Nm ροπής που πλαισιώνεται από 8άρι διπλού συμπλέκτη (DCT), αλλά και paddles πίσω από το τιμόνι.

Ford Maverick vs Hyundai Santa Cruz. Εσείς ποιο θα προτιμούσατε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969
Δύο νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά Ford ως το 2025
VW Passat: Πολύ σκληρό για να πεθάνει…