Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο pick-up της Ford, το Maverick!

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο pick-up της Ford, το Maverick!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο pick-up της Ford, το Maverick!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Ford παρουσίασε το ολοκαίνουριο pick-up της, το οποίο τοποθετείται κάτω από το Ranger, έχει ιδιαίτερα προσιτή τιμή και ενσωματώνει υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη δημοσίευση μιας σειράς teaser φωτογραφιών που λειτούργησαν ως… ορεκτικό, έφτασε η ώρα για το κυρίως πιάτο. Η Ford προχώρησε στην αποκάλυψη του Maverick, ενός compact pick-up με αυτοφερόμενο πλαίσιο που τοποθετείται κάτω από το Ranger.

Το μήκος του είναι 5,072 μ. και το ύψος 1,745, είναι δηλαδή κατά 28,2 εκατοστά λιγότερο μακρύ και κατά 5,3 κοντύτερο, συγκριτικά με τo αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο.

Σύμφωνα με τη Ford, οι μικρές διαστάσεις του Maverick θα το καταστήσουν ιδιαίτερα αγαπητό στο αμερικανικό κοινό, προσελκύοντας τους οδηγούς που ουδέποτε κατείχαν ένα ημι-φορτηγό, αλλά πλέον είναι αποφασισμένοι να αγοράσουν ένα.

Advertisement
Advertisement

Τη δημοφιλία του αναμένεται να εκτοξεύσει και η τιμή του (κάτω από τις 20.000 δολάρια), όπως και το γεγονός πως ενσωματώνει ως στάνταρ υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ειδικότερα, η βασική έκδοση κινείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.500 κ.εκ. που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και αποδίδει 162 PS και 197 Nm ροπής. Παράλληλα, υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας των 126 PS/234 Nm. Συνδυαστικά αποδίδονται 191 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω κιβωτίου CVT.

Advertisement

Η Ford αναφέρει πως η αυτονομία φτάνει τα 805 χλμ., το ωφέλιμο φορτίο τα 680 κιλά, το μήκος της καρότσας τα 1,829 χλστ. (με την πόρτα της καρότσας ανοιχτή), ενώ μπορεί να ρυμουλκηθεί φορτίου βάρους 907 κιλών.  

Advertisement

Επιπροσθέτως, υπάρχει η ισχυρότερη -και μη υβριδική – έκδοση, με τον 2λιτρο EcoBoost των 250 PS και 375 Nm ροπής. Ο τελευταίος συνεργάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προαιρετικά συνδυάζεται με τετρακίνηση.

Διαθέσιμο είναι και το πακέτο “4K Tow” που εκτοξεύει τις δυνατότητες ρυμούλκησης του Maverick στα 1.814 κιλά.

Advertisement

Στο εσωτερικό του Ford Maverick υπάρχει μια κεντρική οθόνη αφής 8,0” για το σύστημα πολυμέσων, συμβατό τόσο με συσκευές Android όσο και Apple. Άφθονοι είναι και οι αποθηκευτικοί χώροι που ενισχύουν σημαντικά την πρακτικότητα του μοντέλου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ποτηροθήκες στις θύρες, οι ευρύχωρες θήκες στις πόρτες που χωράνε μέχρι και laptop, αλλά και ένας έξυπνος χώρος κάτω από τα πίσω καθίσματα.

Το νέο αμερικανικό pick-up θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά την προσεχή Άνοιξη, προσφερόμενο στις εκδόσεις XL, XLT και Lariat. Διαθέσιμη θα είναι επίσης η “First Edition”, αλλά και το πακέτο FX-4 Road Package που συνδυάζεται αποκλειστικά με τις τετρακίνητες εκδόσεις και ενισχύει το off-road ταλέντο του Maverick.

Προσώρας, το μοντέλο δεν προορίζεται για την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969
Δύο νέες πλατφόρμες για ηλεκτρικά Ford ως το 2025
VW Passat: Πολύ σκληρό για να πεθάνει…