Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ford: To Puma θα γίνει και ηλεκτρικό

Ελλάδα 23:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: To Puma θα γίνει και ηλεκτρικό

Mobility

Ford: To Puma θα γίνει και ηλεκτρικό

Mobility

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του ομίλου VW και θα ακολουθήσουν δύο ακόμη μοντέλα μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Η Ford έχει ήδη δείξει τις «ηλεκτρικές» προθέσεις της, ανακοινώνοντας πως όλη η γκάμα της θα είναι ηλεκτρική μέχρι το 2030, με τα επαγγελματικά οχήματα να ακολουθούν ως το 2035.

Το μέλλον προδιαγράφεται αμιγώς ηλεκτρικό, και δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τον κανόνα ένα compact SUV με την απήχηση του Puma. Το μοντέλο της Ford μετρά ήδη 135.000 πωλήσεις στις αγορές της Ευρώπης και σε ορισμένες από αυτές (Μεγάλη Βρετανία) σκαρφάλωσε στην κορυφή των ταξινομήσεων πολύ σύντομα.

Η Ford κατά κάποιο τρόπο εξαργυρώνει τη συνεργασία της με τον όμιλο VW και αναμένεται να δανειστεί την πλατφόρμα MEB, γνωστή από πολλά μοντέλα, μεταξύ των οποίων και το ηλεκτρικό iD3. Έτσι η το έργο της θα γίνει αρκετά ευκολότερο, με την εταιρεία πάντως να έχει ήδη επενδύσει 2 δις δολάρια στην μετατροπή του εργοστασίου της στην Κολωνία αποκλειστικά σε γραμμή παραγωγής για ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο εργοστάσιο αυτή τη στιγμή έχει αναλάβει την παραγωγή του Fiesta, ωστόσο το τελευταίο supermini με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα περάσει από τον Κολωνία στο τέλος του 2023. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει να παράγεται το ηλεκτρικό Puma, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη ηλεκτρικά μέσα στο 2024, την ταυτότητα των οποίων δεν έκανε γνωστή προς το παρόν το αφεντικό της Ford Europe (Stuart Rowley).

To βέβαιο πάντως είναι ότι θα βασίζονται και αυτά στην πετυχημένη συνταγή της MEB (1.200.000 Ford θα παραχθούν με αυτή την πλατφόρμα μέσα σε 6 χρόνια), με το σενάριο του Fiesta EV να φαντάζει λίγο πιο δύσκολο αλλά όχι απίθανο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Kuga PHEV: Ο κυρίαρχος των plug-in υβριδικών
Νέο Ford Fiesta ST: Ανανεωμένο και ακόμα πιο απολαυστικό
Ford Puma ST: Έκρηξη αδρεναλίνης στα compact SUV