Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Ο κυρίαρχος των plug-in υβριδικών

Ελλάδα 4:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Kuga PHEV: Ο κυρίαρχος των plug-in υβριδικών

FORD 2021-1

Ford Kuga PHEV: Ο κυρίαρχος των plug-in υβριδικών

FORD 2021-1

Mε την plug-in έκδοση του Kuga η Ford δημιουργεί ένα κορυφαίο μοντέλο της κατηγορίας του, με εξαιρετική οικονομία και απόλυτη πρακτικότητα, κάτι που το φέρνει σε πρωταγωνιστική θέση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην επιτυχία ενός μοντέλου, και το Ford Kuga PHEV είναι η καλύτερη απόδειξη. H plug-in υβριδική έκδοση του μεσαίου SUV της Ford είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της συγκεκριμένης κατηγορίας σε πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη, καθώς μέσα στο πρώτο μισό του 2021 είναι το ξεκάθαρο best-seller, και μάλιστα με διαφορά από τον άμεσο ανταγωνισμό του.

Για να το επιτύχει αυτό, το Kuga PHEV συνδυάζει όλες τις κορυφαίες αξίες και των δύο κόσμων, με ένα πολύ εξελιγμένο υβριδικό σύστημα που αξιοποιεί στο μέγιστο την ηλεκτρική του διάσταση, εξασφαλίζοντας κορυφαία οικονομία σε καύσιμο αλλά και μοναδικά χαρακτηριστικά λειτουργίας σε καθημερινή χρήση. Και όλα αυτά χωρίς το άγχος της αυτονομίας που υπάρχει στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αφήνοντας ελεύθερο τον οδηγό του να το απολαύσει σε οποιαδήποτε διαδρομή επιλέξει.

Η επιλογή της plug-in υβριδικής τεχνολογίας είναι μία στρατηγική απόφαση στην πορεία της Ford προς την ηλεκτροκίνηση, και το Κuga είναι αυτή την στιγμή η πιο ολοκληρωμένη επιλογή της κατηγορίας. Τα μοναδικά χαρίσματα του μοντέλου όπως η μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, η απίστευτα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και στοιχεία από την γενικότερη σχεδίασή του όπως το τεράστιο πορτ-μπαγκάζ και οι μεγάλοι χώροι, δημιουργούν ένα σύνολο που δικαιολογημένα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα βασίζεται σε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συνδυασμός και των δύο φθάνει στους 225 ίππους με την μπαταρία του συστήματος να είναι στις 14,4 kWh.

Χάρη σ’ αυτό το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα μπορεί να κάνει έως και 64 χιλιόμετρα (WLTP) μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα ενώ η μέση κατανάλωση φθάνει στα μόλις 1,2 λ/100 χλμ. (WLTP) και οι εκπομπές ρύπων είναι στα 32 γρ/χλμ.Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και σεκ οιιακό ρεύμα χρειάζεται λιγότερο από 6 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα του Kuga PHEV διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση ενώ υπάρχουν και διάφορα προγράμματα λειτουργίας για την καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας ανάλογα με την διαδρομή ή τις επιθυμίες του οδηγού.

Advertisement

Τα προγράμματα αυτά είναι τα EV Auto, EVNow (όπου γίνεται χρήση αποκλειστικά της ηλεκτρικής ενέργειας), ΕV Later (για χρήση του βενζινοκινητήρα και διατήρηση της ενέργειας της μπαταρίας για μεταγενέστερη φάση της διαδρομής) και EV Charge (όπου ο βενζινοκινητήρας φορτίζει την μπαταρία).

Το κλασικό υβριδικό σύστημα στο πρόγραμμα EV Auto είναι αυτό που ενεργοποιείται όταν αποφορτιστεί η μπαταρία και υποβοηθά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στο έργο του έτσι ώστε να παραμείνει χαμηλά η κατανάλωση αλλά και να γίνει πιο άνετη η οδήγηση του αυτοκινήτου.

Πέρα από το υβριδικό σύστημα, το μυστικό της επιτυχίας του Κuga PHEV είναι ότι αποτελεί μία απόλυτα ολοκληρωμένη επιλογή σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα διαθέτει τους κορυφαίους χώρους, με την μεγαλύτερη ευρυχωρία για τα γόνατα των πίσω επιβατών ενώ έχει και την μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία του η οποία φθάνει στα 706 λίτρα, χάρη και στην δυνατότητα των πίσω καθισμάτων να μετακινούνται εγκάρσια σε διαδρομή 150 χιλιοστών.

Advertisement

Το νέο Ford Kuga διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα παθητικής ασφάλειας που σε συνδυασμό με την ισχυρή δομή αμαξώματος προσφέρουν στον οδηγό του ασφάλεια 5 αστέρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP.

Επιπλέον, οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 που το νέο Kuga διαθέτει κάτω από την «ομπρέλα» με την ονομασία FordCo-Pilot360, βελτιώνουν την προστασία, την οδήγηση και το παρκάρισμα, και είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την οδηγική εμπειρία πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ασφαλέστερη.

Τέτοιες τεχνολογίες είναι το Adaptive Cruise Control (ACC) με σύστημα Stop&Go, το Speed Sign Recognition, το Lane-Centring, το Road Edge Detection, αλλά και το Pre-Collision Assist με Pedestrian και CyclistDetection.

Το νέο Ford Kuga διαθέτει ένα ενσωματωμένο modem που του επιτρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο internet. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός του νέου Ford Kuga μπορεί μέσα από την εφαρμογή FordPass να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο από μακριά, να ελέγχει την στάθμη καυσίμου και τη φόρτιση της μπαταρίας, ή να λαμβάνει πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα για την πίεση των ελαστικών.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης, όπως η οδήγηση με μηδενικούς ρύπους όταν λειτουργεί αποκλειστικά με την μπαταρία, την απαλλαγή του ετήσιου εταιρικού φόρου, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και την ελεύθερη είσοδο στον δακτύλιο.

Συνολικά, το νέο Kuga PHEV αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη επιλογή για έναν σύγχρονο καταναλωτή που θέλει να έχει την πρώτη του επαφή με την ηλεκτροκίνηση, χωρίς το άγχος της αυτονομίας και παραμένοντας ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του με βάση την ύπαρξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Κορυφαίο σε χώρους και ανέσεις, με απίστευτο επίπεδο εξοπλισμού και με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, το plug-in υβριδικό Kuga δικαιολογημένα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη, όντας ένα αυτοκίνητο που αποτελεί την ιδανική γέφυρα μεταξύ της παλαιάς και της νέας εποχής.

Η αγορά του Ford Kuga PHEV υποστηρίζεται από την ελληνική αντιπροσωπεία από το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Βασιλιάς» των plug-in υβριδικών το Ford Kuga PHEV
Ford Kuga PHEV: Με 225 PS και 1,4 λτ./100 χλμ. κατανάλωση (video)
Mobility 2021: Ford Mustang Mach-E & Kuga PHEV