Live Κίνηση
Περισσότερα
FORD 2021-1

Ford Puma ST: Έκρηξη αδρεναλίνης στα compact SUV

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Puma ST: Έκρηξη αδρεναλίνης στα compact SUV

FORD 2021-1

Ford Puma ST: Έκρηξη αδρεναλίνης στα compact SUV

FORD 2021-1

To πρώτο SUV της Ford Performance για την Ευρώπη είναι μία μικρή “βόμβα” οδηγικής έξαψης, συνδυάζοντας εξαιρετικές επιδόσεις με ένα πρακτικό αμάξωμα που μπορεί να σας εξυπηρετήσει ιδανικά και στην καθημερινή χρήση.

Advertisement
Advertisement

Πάντα ανήσυχη και μπροστά από όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές όταν πρόκειται για σπορ μοντέλα, η Ford δηλώνει το “παρών” και στην κατηγορία των μικρών SUV. Με την έκδοση ST του Puma προσθέτει στην γκάμα της ένα ακόμα εκρηκτικό αυτοκίνητο, έτοιμο να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στον οδηγό του και την ίδια στιγμή να παραμένει πρακτικό και εύχρηστο για τις ανάγκες της καθημερινότητας.

Το νέο Puma ST χρησιμοποιεί τον κινητήρα 1.5L EcoBoost με απόδοση 200 ίππων ο οποίος εξασφαλίζει επιτάχυνση 0‑100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Το βελτιστοποιημένο πλαίσιο περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις στον ημιάκαμπτο πίσω άξονα, στις αντιστρεπτικές δοκούς και στα αμορτισέρ.

Advertisement
Advertisement

Η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης είναι κατά 25% ταχύτερη και τα φρένα κατά 17% μεγαλύτερα από εκείνα του βασικού Puma. Με τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, το νέο Puma ST προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία ανάμεσα σε όλα τα SUV μοντέλα της Ford.

Οι βελτιωμένες επιδόσεις και ο δυναμικός σχεδιασμός συνδυάζονται τόσο με σημαντικές καινοτομίες, όπως η τεχνολογία συνδεδεμένου οχήματος Local Hazard Information, όσο και με πρακτικές λύσεις, όπως το Ford MegaBox, το οποίο προσφέρει 80 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών – λύση που αποδεικνύεται εξαιρετικά πρακτική στην καθημερινότητα.

Advertisement

Η Ford Performance συνεργάστηκε με την Michelin για να αναπτύξουν έναν ειδικό τύπο ελαστικού που θα συμπληρώνει το αναβαθμισμένο πλαίσιο του Puma ST, χωρίς θυσίες στην οδηγική ποιότητα, που αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές αρετές ενός SUV μοντέλου.

Τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S μπορούν να αξιοποιούν πλήρως την πρόσθετη ελκτική πρόσφυση που προσφέρει το προαιρετικό, μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife, το οποίο περιλαμβάνεται στο προαιρετικό πακέτο Performance Pack.

Advertisement

Το νέο Puma ST είναι το μοναδικό μικρό SUV επιδόσεων στην Ευρώπη με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) που βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση των εμπρός τροχών προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στις στροφές και μείωση των φαινομένων υποστροφής, κυρίως στην έξοδο των στροφών.

Το αμιγώς μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης κατανέμει περισσότερη ροπή στον τροχό με την περισσότερη πρόσφυση προκειμένου να μειώσει την ολίσθηση, επιτρέποντας έτσι στον οδηγό να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του κινητήρα.

Advertisement

Το προαιρετικό LSD λειτουργεί σε συνδυασμό με το Torque Vectoring Control, που βελτιώνει το κράτημα και μειώνει την υποστροφή, εφαρμόζοντας πίεση πέδησης στον εσωτερικό τροχό, όταν το όχημα στρίβει. Ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας και η αντιστρεπτική δοκός είναι ενισχυμένες για ακόμα πιο σταθερή συμπεριφορά στην σπορ οδήγηση.

Τα πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων της Ford που είδαμε για πρώτη φορά στον πίσω άξονα του Fiesta ST βελτιώνουν επίσης την ευστάθεια, την ευελιξία και τη συνολική απόκριση του νέου Puma ST, εξασφαλίζοντας αυξημένη πλευρική ακαμψία. Τα ελατήρια συνεργάζονται με αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Hitachi εμπρός και πίσω, αποσβένοντας τις ανωμαλίες ανάλογα με τη συχνότητα των ταλαντώσεων.

Τα φρένα είναι επίσης αναβαθμισμένα, με μεγαλύτερους δίσκους εμπρός, στα 325 χιλιοστά ενώ πίσω φθάνουν στα 271 χιλιοστά.

Υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης, Normal, Eco, Sport και Track με το τελευταίο να είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για την μέγιστη δυνατή απόλαυση του οδηγού. Διατίθεται επίσης και Launch Control για γρήγορες εκκινήσεις ανεξαρτήτων συνθηκών στον δρόμο.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με μία βελτιωμένη και ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση, με περισσότερα σπορτίφ χαρακτηριστικά, όπως το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, την μεγάλη αεροτομή στην οροφή, το αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω μέρος και τις διπλές εξατμίσεις με τον εκπληκτικό ήχο.

Η καμπίνα είναι εξίσου εντυπωσιακή διαθέτοντας ενισχυμένα σπορ καθίσματα της Recaro, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων με την υπογραφή ST. Oι χώροι παραμένουν οι κορυφαίοι της κατηγορίας του, ιδίως το 456 λίτρων πορτ-μπαγκάζ με τον έξτρα χώρο MegaBox των 80 λίτρων. Διατίθενται επίσης όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, ενώ πλήρες είναι και το πακέτο ψηφιακής διασύνδεσης με δυνατότητα ενεργοποίησης και μέσω φωνητικών εντολών.

H ελληνική αντιπροσωπεία της Ford προωθεί το πρόγραμμα “Ford Value”. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ο πελάτης που θα κλείσει το αυτοκίνητό του τώρα, “κλειδώνει” και την τιμή μέχρι την ημέρα της παράδοσης, ενώ παρέχεται και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσω του επίσημου δικτύου της Ford στην Ελλάδα, και όσοι το επιθυμούν μπορούν να κλείσουν άμεσα το αυτοκίνητό τους online, στην διεύθυνση: https://www.ford.gr/cars?bnpShowroom=on

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ford Puma ST θα γίνει υβριδικό και πιο δυνατό
Τι κάνει στο τεστ ταράνδου το σπορ Ford Puma ST; (+video)
Ford Puma ST Gold Edition: Σχεδιασμένο από τους φίλους της Ford (+video)