Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Ford Fiesta ST: Ανανεωμένο και ακόμα πιο απολαυστικό

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Ford Fiesta ST: Ανανεωμένο και ακόμα πιο απολαυστικό

ΝΕΑ

Νέο Ford Fiesta ST: Ανανεωμένο και ακόμα πιο απολαυστικό

ΝΕΑ

Η Ford ανανεώνει το Fiesta ST, κάνοντας ακόμα πιο σπορτίφ και δυναμική την εμφάνισή του και διατηρώντας στο ακέραιο την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση και έναν εκρηκτικό χαρακτήρα έτοιμο να ξεσηκώσει τον οδηγό του και να τον γεμίσει με την αδρεναλίνη των σπορ απολαύσεων.

Advertisement
Advertisement

H Ford είχε πάντα τον τρόπο να μιλά απευθείας στην καρδιά του πραγματικού οδηγού και να προσφέρει μοναδικά αυτοκίνητα που ξεχώριζαν για τις σπορ επιδόσεις τους και την κορυφαία οδική συμπεριφορά τους. Και με το Fiesta ST συνεχίζει αυτή την μεγάλη παράδοση προσφέροντας στην αγορά μία πολύ προσιτή είσοδο στην απόλαυση της καθαρόαιμης σπορ οδήγησης

Η μικρή “βόμβα” αδρεναλίνης της Ford στην τελευταία της γενιά είναι πραγματικό “εργαλείο” ικανοποίησης του οδηγού, κουβαλώντας μαζί του την τεράστια αγωνιστική πείρα της εταιρίας και την αστείρευτη γνώση του τμήματος Ford Performance το οποίο έχει αναλάβει την εξέλιξή του.

Μία εξέλιξη η οποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τη νέα γενιά του μοντέλου, η οποία ακολουθεί την γενικότερη ανανέωση του Fiesta αλλά με μερικές εξειδικευμένες επεμβάσεις στην έκδοση ST ώστε να αποκτήσει ακόμα πιο καθαρόαιμο χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η φρέσκια εξωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει μία πιο επιθετική εμπρόσθια όψη με άνω και κάτω μάσκες κυψελοειδούς σχεδίασης, δίπλα σε μεγάλους κάτω πλαϊνούς αεραγωγούς. Η άνω μάσκα και οι πλαϊνοί αεραγωγοί του Fiesta ST έχουν φινίρισμα Chrystaline Grey, ενώ το αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο σπόιλερ, οι πλαϊνές ποδιές, η αεροτομή οροφής και ο πίσω διαχύτης βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος.

Οι στάνταρ ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών ή οι προαιρετικές των 18 ιντσών έχουν σκούρο μαύρο φινίρισμα Magnetite, ενώ η παλέτα εξωτερικών χρωμάτων περιλαμβάνει τώρα το νέο, τολμηρό χρωματισμό ST Mean Green.

Advertisement

Τα νέα καθίσματα της Ford Performance έχουν σχεδιαστεί ώστε να παρέχουν ακόμα καλύτερη στήριξη στους οδηγούς κατά τη σπορ οδήγηση, αλλά και άνεση στο δρόμο. Το ενσωματωμένο προσκέφαλο και η δυνατότητα ρύθμισης σε 14 κατευθύνσεις βοηθά στην ανεύρεση της τέλειας θέσης οδήγησης.

Advertisement

Ξεχωριστές πινελιές στα καθίσματα είναι η κοντράστ κόκκινη ραφή και η επένδυση Sensico, που προσφέρουν μία αίσθηση πολυτέλειας. Επίσης, ένα σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα και κόκκινές λεπτομέρειες τονίζουν το σπορ χαρακτήρα της καμπίνας.

Ο κινητήρας 1.5L EcoBoost προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 230 km/h, αποδίδοντας ισχύ 200 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή αυξημένη από 290 Nm σε 320 Nm, από τις 1.600 μέχρι τις 4.000 σ.α.λ.

Τα πατενταρισμένα ελατήρια κατανομής φορτίων της Ford που κατασκευάζονται μέσω ψυχρής μορφοποίησης συνδυάζονται με αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Tenneco και επιτρέπουν στο Fiesta ST ταχύτατες εισόδους στις στροφές και άριστο έλεγχο των κλίσεων του αμαξώματος, ενώ ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Quaife εξασφαλίζει αυξημένη πρόσφυση και ευελιξία στις στροφές.

Advertisement

Εκτός από τα προφίλ οδήγησης Normal και Sport, το νέο Fiesta ST διαθέτει επιπλέον το Track, αντί του Eco του νέου Fiesta, το οποίο απενεργοποιεί το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και ρυθμίζει το ESC για μεγαλύτερα γλιστρήματα για οδήγηση στην πίστα.

Πέρα από συνολική του αναβάθμιση στα μηχανικά μέρη και την εμφάνιση, το νέο Fiesta ST διαθέτει και μία πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Οι στάνταρ προβολείς LED ενσωματώνουν LED δέσμες μεσαίας και μεγάλης σκάλας και φώτα ημέρας LED για βέλτιστη ορατότητα. Οι προηγμένοι προβολείς Matrix LED διαθέτουν τεχνολογίες μέσω των οποίων προσαρμόζουν τις δέσμες τους ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας έτσι ώστε να κάνουν την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή ανάλογα με τις συνθήκες και χωρίς να τυφλώνουν τους απέναντι οδηγούς.

Ο πίνακας οργάνων είναι μία οθόνη ΤFT 12,3 ιντσών η οποία είναι πλήρως προσαρμοζόμενη. Σ’ αυτή ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το περιεχόμενο και να θέσει προτεραιότητες στην απεικόνιση πληροφοριών, όπως και στις ειδοποιήσεις πλοήγησης. Η οθόνη περιλαμβάνει θεματικές ενδείξεις που αντιστοιχούν στα επιλεγμένα Drive Modes, καθώς και μία ανεξάρτητη περιοχή για πληροφορίες υψηλής προτεραιότητας όπως οι τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης.

Άλλες προηγμένες τεχνολογίες περιλαμβάνουν το Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Speed Sign Recognition, που διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το σύστημα Active Park για υποβοήθηση στο παρκάρισμα, το Blind Spot Information System (BLIS) με Cross Traffic Alert και Active Braking, Lane-Keeping Aid και Pre-Collision Assist με Active Braking.

Σε ότι αφορά την ψηφιακή διασύνδεση, υπάρχει διαθέσιμο προαιρετικά το σύστημα επικοινωνιών και ψυχαγωγίας SYNC 3, μέσω του οποίου ο οδηγός ελέγχει λειτουργίες του ηχοσυστήματος και του συστήματος πλοήγησης καθώς και τα συνδεδεμένα smartphones, χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Το σύστημα προσφέρει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto και υποστηρίζεται από μία κεντρική οθόνη αφής 8” που ελέγχεται με απλές κινήσεις των δακτύλων (pinch & swipe) ενώ μπορεί να προβάλλει μία εικόνα 180 μοιρών από την προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας.

Άλλα προαιρετικά, premium χαρακτηριστικά είναι η ασύρματη βάση φόρτισης για smartphones, το ηχοσύστημα B&O Sound System με 10 ηχεία, ένα ενσωματωμένο subwoofer και ένας Ενισχυτής Επεξεργασίας Ψηφιακού Σήματος 575-watt (Digital Signal Processing Amplifier) για δυνατότητα επιλογής πολυκάναλου ήχου (Surround Sound).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η τιτανομαχία των hot hatches: Polo GTΙ vs i20 N vs Fiesta ST (+video)
Ford Fiesta ST: Έκρηξη αδρεναλίνης και οδηγικής απόλαυσης
Νέα έκδοση για το Ford Fiesta ST