Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford GT: Η παραγωγή του θα τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 (+video)

Ελλάδα 8:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford GT: Η παραγωγή του θα τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 (+video)

ΝΕΑ

Ford GT: Η παραγωγή του θα τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2022 (+video)

ΝΕΑ

Το υπεραυτοκίνητο της Ford έχει αγωνιστικό DNA από τη διεθνή σκηνή των αγώνων αντοχής.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 σηματοδοτεί το τέλος της παραγωγής της τρέχουσας γενιάς Ford GT και μας λείπει ήδη.

Η Ford δημιούργησε αυτή τη γενιά Ford GT (όπως και την GT40 στην οποία βασίστηκε) με έναν στόχο: Τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, έναν στόχο που πέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια με θεαματικό τρόπο.

Μέχρι τώρα το αυτοκίνητο, θρύλος του σύγχρονου μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει φτάσει στις τελευταίες 250 μονάδες, που σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής που θα συνεχιστεί στην ιστορία της Ford.

Advertisement
Advertisement

Το 2016 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τότε που η Ford κέρδισε το 24 Hours of Le Mans το 1966 με το πρωτοποριακό GT40. Αυτό το εντυπωσιακό κατόρθωμα ήταν το αποτέλεσμα πολλών ετών εντατικής δουλειάς που απαιτήθηκε για την κατασκευή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου ικανού να νικήσει τη Ferrari. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα από το Μαρανέλο  κυριάρχησαν στο Le Mans στις δεκαετίες του 1950 και του 1960 κανείς δεν κέρδισε περισσότερες νίκες στις 24 ώρες του Le Mans από τη Scuderia.

Πως ξεκίνησαν όλα

Advertisement

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας της Ford να αγοράσει τη Ferrari, η εταιρεία έστρεψε τις προσπάθειές της και τα πρόσθετα κεφάλαιά της έχοντας ένα σκοπό και στόχο: Να ρίξει την Ferrari από την κορυφή του Le Mans. Με τη βοήθεια θρύλων όπως o Carol Shelby, ο Ken Miles, ο Bruce McLaren, ο Mario Andretti και άλλοι, η Ford κέρδισε τη Ferrari και εδραιώθηκε ως θρύλος του Le Mans.

Advertisement

Δεύτερη και τελευταία;

Με τη δεύτερη γενιά του Ford GT να πλησιάζει στο τέλος κύκλου παραγωγής του, η Multimatic, η εταιρεία που κατασκευάζει το GT, αναμένει να ολοκληρώσει την παραγωγή και των 1.350 μονάδων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τι θα αποφασίσει η Ford. Θα δούμε ένα Ford GT τρίτης γενιάς; Ή μήπως οι εκπομπές ρύπων θα το σταματήσουν; Ή μήπως θα παρουσιαστεί ένα υβριδικό Ford GT MkIII;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το επετειακό Ford GT
Το Ford GT Alan Mann Heritage Edition στο Σικάγο
Δημοπρασία για το τελευταίο Ford GT40 του 1969