Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φίλος του Ερντογάν αγόρασε την ίδια Koenigsegg για δεύτερη φορά

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φίλος του Ερντογάν αγόρασε την ίδια Koenigsegg για δεύτερη φορά

ΝΕΑ

Φίλος του Ερντογάν αγόρασε την ίδια Koenigsegg για δεύτερη φορά

ΝΕΑ

Το να δώσεις 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσεις μία από τις έξι Koenigsegg One:1 είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Το να την αγοράσεις όμως ξανά την ίδια είναι μία παράξενη και ενδιαφέρουσα ιστορία.

Advertisement
Advertisement

Όταν ο Koenigsegg ξεκίνησε να φτιάχνει την Οne:1 είχε πολύ συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του που σχετίζονταν με το αυτοκίνητο και όχι τις όποιες γεωπολιτικές ανορθογραφίες του πλανήτη. Στόχος του ήταν να φτιάξει το πρώτο hypercar με αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1:1.

Και τα κατάφερε δημιουργώντας ένα μοναδικό αυτοκίνητο, με απίστευτες επιδόσεις και τιμή που άγγιζε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Μία από τις έξι που κατασκευάστηκαν ταξίδεψε στην Αφρική. Και στο γκαράζ του Teodoro Obiang Nguema.

Για όσους παρακολουθούν από λίγο πιο κοντά τις υπόγειες διαδρομές των πανάκριβων supercars και τον ιδιοκτητών τους σε όλο τον κόσμο, θα γνωρίζουν ήδη την ιστορία του διαβόητου Teodorin.

Advertisement
Advertisement

Ο εν λόγω κύριος ήταν ο αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουϊνέας και γιος του μακροβιότερου δικτάτορα της ΑΦρικής, ο οποίος σκότωνε την ώρα του ανάμεσα σε διάφορες χαριτωμένες δραστηριότητες, συναντήσεις με φίλους του καθεστώτος όπως ο Ερντογάν και αγορές πανάκριβων αυτοκινήτων προφανώς με τα χρήματα της πλούσιας σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρας του.

Το γκαράζ του, πέρα από την προαναφερθείσα Koenigsegg περιελάβανε πολλά ακόμα “διαμάντια”, όμως Lamborghini Veneno Roadster, Ferrari Enzo, Ferrari F50, Pagani Huyara Roadster, Bugatti Veyron και διάφορες Bentley, McLaren, Rolls Royce.

Advertisement

To 2016 τον συνέλαβαν οι αρχές της Γαλλίας και ένα δικαστήριο της Ελβετίας τον καταδίκασε για διαφθορά. Ο Νguema καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και 34.780.000 πρόστιμο με αναστολή. Ο αντιπρόεδρος ήθελε να καθαρίσει το όνομά του, άσκησε έφεση και τελικά κατέληξε να πληρώσει το πρόστιμο.

Αυτό περιελάβανε και την κατάσχεση διάφορων συλλογών που είχε στα χέρια του όπως σπάνια κρασιά και -σωστά μαντέψατε- τα αυτοκίνητα που προαναφέραμε.

Advertisement

Το 2019 ο οίκος Bonham’s έβγαλε σε δημοπρασία 25 από τα αυτοκίνητα του Nguema αποκομίζοντας περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια. Όλοι οι ιδιοκτήτες κράτησαν την ανωνυμία τους, αν και ο ελβετικός οίκος θα μπορούσε να είχε ζητήσει από τους νέους ιδιοκτήτες να κρατήσουν χαμηλό προφίλ και να μην επιδεικνύουν τα αυτοκίνητα που αγόρασαν.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της φασαρίας είναι ότι πριν λίγο καιρό, υπήρξε ένα video στο Instagram που δείχνει τον Νguema να οδηγεί και πάλι την Koenigsegg One:1 που είχε στην συλλογή του.

Advertisement

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα αυτοκίνητα της πρώην συλλογής του ξαναπέρασαν στα χέρια του, και βρίσκονται στο γκαράζ του και πάλι στην Iσημερινή Γουινέα και κάποια από αυτά βρίσκονται στο Dubai.

O Τeodorin συνεχίζει να ζει την dolce vita του σαν να μην συνέβη τίποτα, έχοντας αγοράσει όλα του τα αυτοκίνητα πίσω, και προσθέτοντας και κάποια νέα, όπως μία Ferrari MonzaΜαζί και κάμποσα πανάκριβα σπίτια σε όλο τον κόσμο, από το Ντουμπάι έως την Καλιφόρνια, για την οποία τρέφει ιδιαίτερη αγάπη μιας και εκεί έκανε τις σπουδές του.

Και προφανώς τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να ταράξει την ησυχία του γιου ενός σκληρού δικτάτορα μιας φτωχής χώρας της Αφρικής, η οποία χρειάζεται την βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών για την σίτιση των κατοίκων της αλλά έχει supercars που πλησιάζουν το ίδιο το AEΠ της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O… κάγκουρας άσος της Μπαρτσελόνα και η πολύτιμη συλλογή του (+video)
Πόσο κοστίζει αυτή η απίστευτη συλλογή από 5 ανεπανάληπτες Ferrari;
Και ο Messi έχει πολύ αξιόλογη συλλογή αυτοκινήτων