Φαντάζεστε το Toyota Prius «καγκούρικο»;
ΝΕΑ
Γνωστοί για τις υπερβολές τους στο αμάξωμα των αυτοκινήτων, Ιάπωνες δημιούργησαν και διαθέτουν ένα σπορ κιτ για το περίφημο liftback.
Παρότι πολλοί εντυπωσιάστηκαν με την παρουσίαση και το λανσάρισμα της 5ης γενιάς του Prius από την Toyota, το σπορ και κομψό ύφος του ήρθε ως μία ευχάριστη έκπληξη. Ακόμα και έτσι όμως, υπάρχουν μερικοί που θα ήθελαν να το κάνουν ακόμα πιο «καγκούρικο».
WHAT CAR
Για αυτούς, υπάρχει η Tom’s Racing, ένας ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος που την 1η ημέρα του Ιουλίου θα λανσάρει ένα κιτ αμαξώματος για το νέο Prius.
Το οποίο θα ξεκινάει με τον εμπρός προφυλακτήρα που θα έχει μία διακριτική αεροτομή (περισσότερο θυμίζει splitter), καθώς και αεραγωγούς από άκρη σε άκρη. Οι τελευταίοι υποβοηθούν στην μείωση της αντίστασης του αέρα.
Ο ενδιαφερόμενος μπορεί επίσης να επιλέξει τα σαφώς φαρδύτερα μαρσπιέ που σύμφωνα με την Tom’s Racing βελτιώνουν τη σταθερότητα του Prius στις υψηλές ταχύτητες. Τέλος, η ιαπωνική επιχείρηση θα διαθέσει και έναν μικρό πίσω διαχύτη, με σκοπό την αύξηση της κάθετης δύναμης.
Τα τρία μέρη μπορούν να αποκτηθούν είτε ξεχωριστά είτε όλα μαζί. Στην τελευταία περίπτωση ο καταναλωτής πρέπει να καταθέσει 344.000 γεν, που μεταφράζονται σε κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ.
Εάν τα 2 χιλιάρικα σας φαίνονται πολύ προσιτή τιμή, τότε μπορείτε να προσθέσετε και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης που κοστολογείται στα 1.560 ευρώ (265.000 γεν) και αναδεικνύει τον μπάσο ήχο του δίλιτρου βενζινοκινητήρα.
Σημαντική σημείωση, πως προς το παρόν, το κιτ της Tom’s Racing για το Toyota Prius θα λανσαριστεί μόνο στην Ιαπωνία.
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις