Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φαντάζεστε ένα κινητό διαμέρισμα; Ο Pininfarina το σχεδιάζει! (+video)

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φαντάζεστε ένα κινητό διαμέρισμα; Ο Pininfarina το σχεδιάζει! (+video)

ΝΕΑ

Φαντάζεστε ένα κινητό διαμέρισμα; Ο Pininfarina το σχεδιάζει! (+video)

ΝΕΑ

Για την ώρα, είναι μια πρωτότυπη ιδέα. Μελλοντικά μπορεί και να λύσει το πρόβλημα της… ρυμοτομίας.

Advertisement
Advertisement

η AC Future παρουσίασε το eTH, ένα πλήρως ηλεκτρικό concept, σχεδιασμένο από την εταιρεία Pininfarina, χαρακτηρισμένο ως «όχημα αναψυχής», αλλά στην πράξη μπορεί να είναι και κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Το AC Future eTH σημαίνει Electric Transformer House“, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιγράψετε την ουσία του EV. Η εξωτερική σχεδίαση, σε σχήμα κουτιού, διαθέτει ένα καθαρό αλλά μοντέρνο στυλ με λεπτά LED και έναν όγκο που παραπέμπει σε λεωφορείο.

Advertisement
Advertisement

Το αποκορύφωμα, όμως, της σχεδιαστικής ευρηματικότητας είναι οι μετακινούμενοι πλαϊνοί και πίσω τοίχοι που εκτείνονται προς τα έξω, επιτρέποντας στο εσωτερικό να μεγαλώσει έως 37 τετραγωνικά μέτρα!

Αυτό είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα μικρό ευρωπαϊκό διαμέρισμα και μπορεί να χρησιμεύσει είτε ως δεύτερο σπίτι για οικογένειες που διψούν για περιπέτειες, είτε ως κινητό γραφείο για ψηφιακούς «νομάδες»!

Advertisement

Το εσωτερικό φαίνεται μοντέρνο και πολυτελές, με το άνετο σαλόνι, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο να επωφελούνται από πτυσσόμενα και αρθρωτά έπιπλα. Επιπλέον, το ταμπλό μπορεί να μετατραπεί σε χώρο εργασίας, χάρη στο αναδιπλούμενο τιμόνι και τα περιστρεφόμενα καθίσματα.

Advertisement

Ανάλογα σχολαστική μελέτη, φαίνεται ότι έχει γίνει και για τις λειτουργικές δυνατότητες του οχήματος. Τα ηλιακά πάνελ στην οροφή μπορούν να παράγουν 25 kWh «καθαρής» ενέργειας, επιτρέποντας στο όχημα να παραμείνει εκτός δικτύου έως και 7 ημέρες, με τη βοήθεια μιας -πιθανότατα- μεγάλης μπαταρίας, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί πληροφορίες για το σύστημα κίνησης και την αυτονομία.

Advertisement

Το σύστημα «Atmospheric Water Generator» συλλέγει την υγρασία του αέρα, με αποτέλεσμα την καθημερινή παροχή έως και 50 λίτρων καθαρού νερού, ενώ το eTH είναι εξοπλισμένο με Starlink, που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σχεδόν παντού στον κόσμο, για την εργασία και την ψυχαγωγίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της σούπερ Porsche Mission X
0-100 χλμ./ώρα: Τα κορυφαία στον κόσμο
Το Pininfarina Battista και οι γοητευτικές του λεπτομέρειες