Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Από την Κίνα το πιο αεροδυναμικό ηλεκτρικό (+video)

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από την Κίνα το πιο αεροδυναμικό ηλεκτρικό (+video)

Mobility

Από την Κίνα το πιο αεροδυναμικό ηλεκτρικό (+video)

Mobility

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou 2022, αποκαλύφθηκε από την GAC το ολοκαίνουργιο Aion Hyper GT με τον τίτλο του πιο αεροδυναμικού ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,19 cd και μπροστά διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω.

Το τετράθυρο GT βασίζεται σε μια νέα αρχιτεκτονική σχεδιασμένη για αποκλειστική χρήση σε ηλεκτρικά μοντέλα. Η σχεδίασή του είναι καλαίσθητη και με γνώμονα την καλύτερη δυνατή αεροδυναμική απόδοση, δείχνει πόσο σοβαρά έχει ασχοληθεί με το θέμα η GAC. Αξίζει να θυμίσουμε πως είναι το δεύτερο μοντέλο παραγωγής της γκάμας «Hyper» της μάρκας, μετά το supercar Aion Hyper SSR.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές στο κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της GAC λένε ότι εμπνεύστηκαν από μια σταγόνα νερού που διαμορφώθηκε από τον άνεμο, με την προσαρμογή της σχετικής θεωρίας στο μέταλλο να δείχνει πολύ θετικό αποτέλεσμα. Η GAC αυτό που έχει να λέει για το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο που παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της πόλης Guangzhou στην Κίνα, είναι πως πρόκειται για το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η GAC, το ο Aion Hyper GT έχει λιγότερη αντίσταση (0,19 cd) από τη Mercedes-Benz EQS (0,20 cd). Στο μπροστινό μέρος, το Aion Hyper GT υιοθετεί μια λογική σχεδίασης με κλειστή μάσκα- όπως τα μοντέλα της Tesla. Στα χαρακτηριστικά του μοντέλου, καταγράφεται και η πτυσσόμενη αεροτομή στο πίσω μέρος που σηκώνεται μετά τα 80 χλμ./ώρα.

Advertisement

Φυσικά, από τη σχεδίασή του αυτοκινήτου ξεχωρίζει ως ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά, οι Sky Doors για τον οδηγό και το συνοδηγό. Το Aion Hyper GT είναι εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό αισθητήρων, όπως κάμερες, ραντάρ, LiDAR και τεχνολογία υπέρυθρων, καθώς μπορεί να υποστηρίξει αυτόνομη κινητικότητα. Για το εσωτερικό του μοντέλου δεν έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες αλλά αυτό που διακρίνεται από τη μεγάλη ηλιοροφή, είναι μια διάταξη με μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Advertisement

Το Aion Hyper GT έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Guangzhou και θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με ένα ή δύο κινητήρες. Στην έκδοση με το μονό ηλεκτροκινητήρα, το μοντέλο θα αποδίδει 340 ίππους. Η GAC δεν έχει δώσει πληροφορίες σχετικά με τη χωρητικότητα των μπαταριών του αυτοκινήτου, πέραν του ότι είναι συμβατό με τεχνολογία που θα του επιτρέπει να φορτίζει έως και με 480 kW.

Advertisement

Σύντομα περιμένουμε να έχουμε κι άλλες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο που σε πρώτη φάση θα κυκλοφορήσει μόνο στην αγορά της Κίνας. Αυτό που κυκλοφορεί ως φήμη είναι πως τιμολογιακά το μοντέλο θα είναι ανταγωνιστικό ως προς το Tesla Model 3, κάτι που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την περίπτωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο υδρογονοκίνητο Space της GAC δεν το λες και όμορφο…
GAC Time Concept: Επιστροφή στο μέλλον
Το πρώτο teaser για το supercar της Alfa Romeo (+video)