Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιδού η αυτοκινητική… μανία των Ελλήνων

Ελλάδα 11:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού η αυτοκινητική… μανία των Ελλήνων

ΝΕΑ

Ιδού η αυτοκινητική… μανία των Ελλήνων

ΝΕΑ

Μήνα με το μήνα η κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου κερδίζει μερίδιο αγοράς ενώ τα μικρά αυτοκίνητα χάνουν συνεχώς σε πωλήσεις…

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα ελευθέρου χρόνου η αλλιώς τα γνωστά σε όλους μας SUV κερδίζουν μήνα με το μήνα μερίδιο αγοράς. Από τη μία, το αγοραστικό κοινό που θέλει να οδηγεί και να βλέπει από… ψηλά και από την άλλη, η πληθώρα των μοντέλων αυτής της κατηγορίας που δεν αφήνει εναλλακτικές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το 2022 το μερίδιο αγοράς των SUV άγγιξε το 54,8% και ήταν αυξημένο κατά 6,8% συγκριτικά με το 2021. Όσον αφορά το μέγεθος των SUV που επέλεξαν οι Έλληνες τη χρονιά που μας πέρασε, αφορούσε στις κατηγορίες B-SUV και C-SUV, με μερίδιο το 22% και 21,4% αντίστοιχα.

Στα ύψη ο Δεκέμβριος

Advertisement
Advertisement

Η τάση για αγορά SUV συνεχίζει την ανοδική της πορεία, γεγονός που φάνηκε τον τελευταίο μήνα της περασμένη χρονιάς. Οι πωλήσεις των εν λόγω οχηματων άγγιξαν σε μερίδιο το 61,3%, δηλαδή 6 στα 10 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν τον Δεκέμβριο (60,6% τον Δεκέμβριο του 2021) ήταν αυτής της κατηγορίας. Συγκριτικά με την υπόλοιπη χρονιά, ο αγοραστικό κοινό τον Δεκέμβριο «ανέβηκε» κατηγορία, με την C-SUV να καταλαμβάνει μερίδιο 27,6% και την B-SUV μερίδιο 24,2%.

Όσον αφορά το σύνολο της χρονιάς (2022), η δημοφιλέστερη κατηγορία ήταν η B με 48,3%. Ακολούθησε η C με 33,9% και τρίτη με τις περισσότερες ταξινομήσεις ήταν η Α με 11,1%.

Τέλος την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο στο σύνολο του δωδεκαμήνου είχε η D-SUV με θετικό πρόσημο 2,6%, ενώ η κατηγορία με την μεγαλύτερη πτώση ήταν η Α (χωρίς τα SUV) με -2,9%.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια εξαρτήματα του Chaos έδειξε ο Σπύρος Πανόπουλος;
Πιο φτηνά τα Tesla στην Ελλάδα, πόσο κοστίζουν
Άκρως εντυπωσιακά θα είναι τα νέα Skoda

Advertisement