ΝΕΑ

Εξακύλινδρες plug-in υβριδικές BMW 500+ ίππων

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξακύλινδρες plug-in υβριδικές BMW 500+ ίππων

ΝΕΑ

Εξακύλινδρες plug-in υβριδικές BMW 500+ ίππων

ΝΕΑ

Ο εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων (B 58) ετοιμάζεται για το δικό του «πάντρεμα» με την ηλεκτρική πραγματικότητα. Τα εξακύλινδρα -σε σειρά- σύνολα έχουν γράψει τη δικής τους ιστορία στις τάξεις της Βαυαρικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Από το μακρινό 1937 με την ατμοσφαιρική δίλιτρη BMW 328 των 80 ίππων,  μέχρι και τις «τουρμπάτες» τρίλιτρες M3/M4 Competition των 510 ίππων άλλαξαν πάρα πολλά.

Κοινός παρονομαστής μονάχα ο εξακύλινδρος σε σειρά που πέρασε όλες αυτές τις δεκαετίες από ένα σωρό τεχνολογίες μέχρι να φθάσει αυτή τη σπουδαία απόδοση.

Άμεσος ψεκασμός, Valvetronic, δύο υπερσυμπιεστές καυσαερίων, είναι λίγες μόνο από τις μεγάλες τεχνολογικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η γερμανική εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια. Επόμενο βήμα; Ο εξηλεκτρισμός του ιστορικού κινητήρα -όχι απλά με ήπια υβριδική τεχνολογία, αλλά ως Plug-in Hybrid- στην πιο παρεμβατική και αποδοτική εκδοχή του.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί σκέφτηκαν ορθά πως αυτός είναι ο μοναδικός και πλέον -συμβατός με την πραγματικότητα- τρόπος να διατηρήσουν τις εκρηκτικές επιδόσεις που μας έχουν συνηθίσει, κάνοντας ταυτόχρονα την υπέρβαση με χαμηλή εκπομπή CO2 και φυσικά καλύτερη κατανάλωση καυσίμου.

Σε πρώτη φάση η τρίλιτρη PHEV εκδοχή της BMW θα κάνει ντεμπούτο αντικαθιστώντας τον V8 της M550i επί ευρωπαϊκού εδάφους. Έπειτα, αναμένεται να ακολουθήσει η νέα Σειρά 5 τον Ιούλιο του 2023, αλλά και η νέα 7άρα θα εφοδιαστεί με τον αντίστοιχο εξακύλινδρο PHEV σύνολο των 500 και πλέον ίππων αθροιστικά.

Advertisement

Περισσότερα για τον εξηλεκτρισμό του εξακύλινδρου κινητήρα της BMW και τα μοντέλα στα οποία αναμένεται να τον συναντήσουμε, θα γίνουν γνωστά το προσεχές διάστημα, με πιθανότερη ημερομηνία τον ερχόμενο Απρίλιο στην έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL
Η ανανεωμένη σειρά 3 της BMW προετοιμάζεται
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα

Advertisement