Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συστήματα υποβοήθησης: O EuroNCAP έλεγξε 4 νέα μοντέλα

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συστήματα υποβοήθησης: O EuroNCAP έλεγξε 4 νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Συστήματα υποβοήθησης: O EuroNCAP έλεγξε 4 νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Ο EuroNCAP δεν είναι ένας οργανισμός που τεστάρει τα νέα μοντέλα μονάχα για τις ικανότητες τους σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Από το 2020 και έπειτα οι δοκιμές αφορούν επιπλέον τα συστήματα υποβοήθησης που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των επιβατών.

Τα μοντέλα που πέρασαν πρόσφατα τη συγκεκριμένη διαδικασία του EuroNCAP ήταν τα VW ID.5, Nissan Qashqai, Polestar 2 και Jaguar I-Pace, με τα αποτελέσματα να διαφέρουν αρκετά ανάμεσα στα πρώτα δύο και στα υπόλοιπα. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της VW απέσπασε καλή βαθμολογία με το Travel Assist να κερδίζει 85/100 όσον αφορά την καλή λειτουργία σε θέματα υποβοήθησης και 76/100 όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας που προκύπτει από το σύστημα της VW. Το ID.5 απέσπασε 4 αστέρια που είναι και το μέγιστο που μπορεί να λάβει ένα μοντέλο όσον αφορά το τεστ των συγκεκριμένων συστημάτων.

Advertisement
Advertisement

 

Το Nissan Qashqai πάντα τα πήγαινε εξαιρετικά στον τομέα της ασφάλειας και αυτό συνέβη και τώρα με τη νέα του γενιά, με το σύστημα ProPilot να βαθμολογείται με 93/100 για τη λειτουργικότητα της υποβοήθησης και 74/100 στον τομέα των συστημάτων που υποστηρίζουν την ασφάλεια. Αντίστοιχα και το ιαπωνικό SUV κέρδισε το μέγιστο, δηλαδή 4 αστέρια στη νέα μέτρηση -μετρά μόλις δύο χρόνια- του EuroNCAP.

Advertisement

Το Polestar 2 φιλοδοξεί να κλέψει λίγη από τη δόξα των Tesla και καμαρώνει για την αυτονομία και τις επιδόσεις του. Τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του ωστόσο, και συγκεκριμένα το Pilot Assist απέσπασε 53/100 για την αποτελεσματικότητα του και 88/100 στα συστήματα ασφαλείας, αριθμοί που χάρισαν συνολικά 3 αστέρια στο σουηδικό ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement

Τέλος η Jaguar I-Pace αποτέλεσε μία μικρή απογοήτευση με ένα αστέρι συνολικά. Το επίσης ηλεκτρικό premium μοντέλο είναι και το πιο παλιό της τετράδας και ενδεχομένως να χρειάζεται απλώς ένα update εντός προγράμματος. Το In Control πήρε 53/100 όσον αφορά τις λειτουργίες υποβοήθησης και 59/100 σε αυτές που αφορούν την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών. Το σκορ αυτό φυσικά και μπορεί να αλλάξει σε περίπτωση που ενημερωθούν τα συστήματα της I-Pace και δίνοντας έτσι την ευκαιρία για ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος η καλύτερη οδική ασφάλεια και η μείωση των ατυχημάτων
CES 2022: Μόνο για εμβολιασμένους η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας
9+1 τεχνολογίες που σώζουν ζωές