Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα προσελκύσει η Nissan τους millennials

Ελλάδα 19:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα προσελκύσει η Nissan τους millennials

ΝΕΑ

Έτσι θα προσελκύσει η Nissan τους millennials

ΝΕΑ

Η Nissan έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση και πρώτος της στόχος είναι να απευθυνθεί σε νέα παθιασμένα παιδιά με τη γρήγορη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Φθηνό και ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο γίνεται; Γίνεται, σύμφωνα με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θέλει να κατασκευάσει ένα entry-level σπορ μοντέλο που ιδανικά θα βγει και σε έκδοση Nismo.

Δέκα χρόνια πάνε ήδη από όταν η Nissan αποκάλυψε το IDx στο Tokyo Motor Show ως ένα νέο κόνσεπτ. Μία δεκαετία μετά όμως, δεν υπάρχει κανένα σημάδι πως αυτό θα γίνει σύντομα.

Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή ελπίδα για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου με παρεμφερές κόνσεπτ το οποίο είναι κατιτίς μικρότερο από το Z, όπως παραδέχθηκε η εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Η μορφή που θα πάρει το αυτοκίνητο αναμένεται να φέρνει σε hatchback τύπου Nissan Pulsar. Πρέπει συγκεκριμένα να είναι ένα μικρό αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο το οποίο θα έχει προσιτή τιμή για το νεανικό κοινό.

Οι Ιάπωνες θέλουν να απευθυνθούν σε ανθρώπους κάτω των 30 ετών και ακριβώς εκεί στοχεύουν με το αυτοκίνητο, διότι αναμένεται να προσφέρει μία εμπειρία η οποία θα έχει την σπορ αίσθηση του Nismo.

Advertisement

Συνολικά, μοιάζει η Nissan να θέλει να ανταγωνιστεί τα Toyota GR86, Subaru BRZ και Mazda MX-5 Miata. Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι, διότι το να λανσάρει η εταιρεία ένα entry-level σπορ αυτοκίνητο θα σήμαινε πως η τιμή του θα είναι μικρότερη από το φθηνότερο όλων Z.

Advertisement

Οι υπόλοιπες ιαπωνικές εταιρείες έχουν κι εκείνες αρχίσει να σκέφτονται την κατασκευή αποδοτικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικό ή υβριδικό κινητήρα. Υπενθυμίζουμε, πως στο Japan Mobility Show έχουν παρουσιαστεί τα Honda Prelude, Mazda Iconic sp και η Toyota FT-Se.

Η Nissan παρευρέθηκε στην εκδήλωση αυτή παρουσιάζοντας ένα δικό της πολύ ξεχωριστό κόνσεπτ στο πρόσωπο του Hyper Force το οποίο αποτελεί τη δικλείδα για τη μετακίνηση του δημοφιλούς GT-R στην ηλεκτροκίνηση.

Το μόνο που απομένει πλέον, είναι η Nissan να δείξει εμπράκτως τις προθέσεις της για ένα πλάνο το οποίο κυριολεκτικά τραβάει εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το επόμενο Nissan GT-R θα είναι hypercar! (+video)
Nissan: Η συσκευή που κάνει τους οδηγούς πιο γρήγορους!
Νέες προσφορές Nissan με πολύ σημαντικές εκπτώσεις